Percheziții la mai multe firme de pompe funebre. Ce au căutat anchetatorii

05-03-2019 17:12


Au fost percheziții la zeci de adrese din Gorj și Vâlcea. În vizorul anchetatorilor au fost firmele de pompe funebre, suspectate că nu emit facturi și chitanțe atunci când prestează servicii.

Cei vizați neagă acuzațiile și spun că reprezentanții bisericii i-au reclamat de mai multe ori în ultimele luni, doar din dorința de a-i elimina de pe piață, după ce și biserica și-a făcut propria firmă de servicii funerare.

Polițiștii au sosit la sediile firmelor de servicii funerare și au verificat documentele contabile. Patronii vizați de anchetă spun însă că toate sunt în regulă și că altele ar fi de fapt interesele din spatele acestor controale. Îl acuză direct pe protopopul Ionel Câmpeanu!

Claudiu Făsui, patron firmă: ”Părintele Câmpeanu, se vede clar că a început un război împotriva noastră, asupra mea. Mitropolia Olteniei și-a deschis anul trecut o firma de pompe funebre, ei văzând că nu le merge atât de bine încearcă să elimine concurență de pe piață.”

Claudiu Grama, reprezentant firmă: ”Noi suntem concurența și vor să ne dărâme neloial. Firma vecinului este neanchetată, facturează miliarde, nu au nici măcar un angajat pe firmă. Interes direct, biserica, să pună monopol. Au cumpărat terenul de vizavi și pentru că nu le dau aprobare de construcție vor să ne dărâme pe noi fizic și psihic, ca să rămână singuri să pună monopol.”

Reprezentanții Protoieriei Târgu Jiu susțin însă că nu au nicio implicare. Deocamdată prejudiciul nu a fost estimat de anchetatori. La sfârșitul perchezițiilor, polițiștii au ridicat zeci de dosare cu actele firmelor controlate, însă nimeni nu a fost chemat la audieri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO