Traieste intr-o camera improvizata si face baie prin vecini, dar strange bani pentru carti. "Autoritatile nu au facut nimic"

Dată publicare: 12-01-2015 17:39
Dată actualizare: 15-01-2015 00:15


Viata ii incearca pe unii dintre semenii nostri, mult peste puterea de intelegere. Chiar si asa, nu se lasa ingenuncheati.

Este si cazul unei tinere de 19 ani din Iasi, care lupta plina de convingere, ca intr-o zi o sa i se indeplineasca toate visele.

Pana atunci, traieste singura si chinuita, intr-o incapere improvizata, fara apa si fara incalzire. A ramas a nimanui, dupa ce anul trecut mama ei s-a prapadit rapusa de cancer. Omenosi, vecinii o lasa sa se spele la ei si o ajuta cu alimente.

AFLATI LA FINALUL ARTICOLULUI CUM O PUTETI AJUTA PE IRINA

Irina ne primeste cu modestie in casa ei de doi metri latime si trei lungime. In realitate, un soi de magazie pe care locatarii au amenajat-o astfel incat fata sa nu doarma sub cerul liber.

Sta aici de trei ani, dupa ce alti 12 a impartit cu mama ei o camera de la parter. Incaperea cu ferestre minuscule nu are apa, baie sau gaz.

Irina Zacopceanu: "Sunt obisnuita aici, stau de atatia ani e ca si casa mea. Ma duc pe la oamenii din bloc, ma lasa sa fac baie cand vreau eu."

Mama i s-a prapadit anul trecut, in timp ce ea sustinea examenul de Bacalaureat. Singurul ei prieten este Kim, un hamster caruia Irina ii spune tot ce are pe suflet. Tanara nu isi plange de mila. Castiga lunar putin peste 600 de lei. Face curatenie pe scara si lucreaza la un supermarket. Nu uita insa sa isi cumpere carti.

Irina Zacopceanu: "Banii ii mai las si pe card, ii string asa. In primul rand, mi-as dori sa am unde sta si dupa aia mi-as dori sa plec in Egipt, peste ani, cand o sa am posibilitatea."

Zilnic, ii trece pragul cate un vecin care ii aduce de-ale gurii si se asigura ca Irina este bine. Oamenii sunt impresionati de vointa ei de a razbi dar si de modestia de care da dovada.

Mihai Andries, vecin: "Autoritatile nu au facut nimic pentru ca a avut nenumarate cereri duse si tot i s-a promis ca va fi inscrisa ca va fi inclusa pe lista de prioritati la locuintele sale sociale, dar totul dura o luna-doua si nu se mai auzea nimic."

Maria Andries, vecina: "Nici nu stiu daca pot sa spun ca traieste, se chinuie, practic, e un copil necajit, un copil care a fost bunicel si la scoala., Mama ei se mandrea cu diplome, statea jos sa ne astepte cand veneam de la serviciu sa ne arate ce note a luat Irina, ce premii a luat."

Acum cativa ani, primaria i-a repartizat femeii o locuinta intr-un bloc social de la marginea orasului, insa atunci aceasta a refuzat oferta.

Daca vreti sa o ajutati pe Irina Zacopceanu, contul ei este
240SV54450752400, iar codul IBAN este RO08BRDE240SV54450752400

 

Tags: saracie, tanara, iasi,


VIDEO PROTVPLUS.RO