O batrana din Capitala, aruncata in strada, dupa ce a adunat o datorie de 5000 euro la intretinere

Dată publicare: 12-07-2013 19:05
Dată actualizare: 15-07-2013 06:54


Cu o pensie mica si fara niciun ajutor din partea rudelor, o batrana din Capitala a fost pur si simplu aruncata in strada, dupa ce asociatia de proprietari a castigat procesul intentat pentru neplata intretinerii.

Garsoniera pe care o avea a fost vanduta la licitatie din cauza unei datorii de aproape 5.000 de euro. O zi si o noapte a stat tintuita in fata usii, iar pana la urma a fost dusa la spital.

Doamna Virgilia, o batranica de 75 de ani, a fost gasita sustinuta de carje, statea pe un culoar intunecat, in fata usiii garsonierei din care a fost evacuata cu jandarmii in urma cu doua zile. Este foarte bolnava, iar din pensia de 450 de lei nu a reusit sa isi plateasca intretinerea.

''M-au dat afara, toata noaptea am dormit la usa, e casa mea, eu am muncit pentru ea", spune batrana.

Asa a strans o datorie de 5000 de euro, iar asociatia a dat-o
in judecata.

Reprezentantii Primariei Sectorului 3 spun ca batrana, considerata caz social, este in evidentele lor inca din 2008. De atunci primeste lunar tichete sociale in valoare de 100 de lei si cam atat , pentru ca legea spune ca primaria ii poate stinge datoria la intretinere doar in cazul in care nu depaseste 12 luni.

Vineri, autoritatile n-au mai gasit-o in fata usii, ci la spital.

Din pacate, situatia nu este singulara in Capitala. Peste 200.000 de bucuresteni au datorii la intretinere. Actionati in judecata de asociatiile de proprietari pentru ca pur si simplu locatarii nu au mai putut achita datoriile blocului, multi risca sa fie executati silit.

Asta in conditiile in care fondul locativ al primariei Capitalei pentru astfel de cazuri cuprinde doar 50 de garsoniere sociale.


VIDEO PROTVPLUS.RO