Noua Dreaptă va protesta față de redifuzarea filmului "120 bătăi pe minut"

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 20 Februarie 2018 12:02
Categorie: Social
Noua Dreapta

Noua Dreaptă anunţă că va organiza un protest marţi, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la ora 18.00, faţă de redifuzarea filmului "120 bătăi pe minut" la studioul "Horia Bernea" din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

"După ce la proiecţia din data de 4 februarie mai mulţi spectatori şi-au manifestat deschis dezgustul faţă de scenele la limita pornografiei din filmul "120 bătăi pe minut", conducerea Muzeului Naţional al Ţăranului Român recidivează şi anunţă redifuzarea în data de 20 februarie a acestui film provocator, care glorifică lupta activiştilor pro-homosexualitate", se arată în comunicatul Noua Dreaptă transmis News.ro.

Membrii Noua Dreapta afirmă că s-ar fi aşteptat să vadă anul acesta la cinematograful Muzeului Ţăranului Român "filme dedicate Centenarului Marii Uniri".

"Ne-am fi aşteptat să vedem cum managerul acestui muzeu promovează valorile tradiţionale ale poporului român, în buna tradiţie a regretatului Horia Bernea, care a făcut din acest muzeu un adevărat templu al civilizaţiei arhaice româneşti", mai spun ei.

"Ceea ce primim în schimb sunt filme care fac propagandă homosexualităţii, care abundă în violenţă, limbaj vulgar şi manele, şi care nu au ce căuta în programul de cinematograf al unui muzeu al civilizaţiei tradiţionale, care evocă spiritul satului românesc şi care ar trebui să aducă un elogiu ţăranului român, spiritualităţii, culturii şi valorilor specifice lui".

Satul românesc "a fost dintotdeauna un reper de bun simţ şi de virtuţi creştine autentice, în atiteză cu decadenţa, imoralitatea, vulgaritatea ridicate la rang de artă în filmele cu tematică homosexuală" sunt de părere reprezentanţii Noua Dreaptă.

Ei argumentează prin faptul că "difuzarea unor astfel de pelicule într-un muzeu al tradiţiilor, al spiritualităţii tradiţionale româneşti este o provocare ieftină prin care se testează răbdarea românilor, se urmăreşte provocarea majorităţii creştine din România şi se întinează memoria lui Horia Bernea, pe care activiştii homosexuali nu îl pot ierta pentru cuvintele sale mai actuale ca niciodată: "Ştiu că lumea e condusă, în bună măsură, de o mafie homosexuală".

Prin urmare, "Noua Dreaptă somează public conducerea MNŢR să anuleze redifuzarea filmului "120 bătăi pe minut" şi să ceară scuze tot public tuturor românilor pentru terfelirea imaginii şi a bunei reputaţii a muzeului. În caz contrar, vom fi prezenţi marţi 20 februarie în faţa muzeului la ora 18:00 pentru a spune stop acestui asalt al noii stângi neomarxiste asupra Muzeului Naţional al Ţăranului Român, asalt care a generat deja suficiente tensiuni în societatea românească".

Proiecţia filmului francez "120 BPM/ bătăi pe minut”, regizat de Robin Campillo, a fost întreruptă pe 4 februarie la Cinema Muzeul Ţăranului de persoane care au pătruns în sală cu icoane şi care au cântat cântece religioase.

Cristian Mungiu, care deţine Voodoo Films, distribuitor al peliculei, a reacţionat la întreruperea proiecţiei de la sediul instituţiei muzeale, spunând că acest incident a făcut ca România să fie din nou asociată cu termeni ca „primitivism”, „fanatism” şi „intoleranţă”.

Noua Dreapta Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Câţiva credincioşi au întrerupt un alt film proiectat la Muzeul Ţăranului Român. Poliţia a intervenit şi i-a scos din sală
Câţiva credincioşi au întrerupt un alt film proiectat la Muzeul Ţăranului Român. Poliţia a intervenit şi i-a scos din sală
Biserica Ortodoxă Română condamnă incidentul de la Muzeul Țăranului Român
Biserica Ortodoxă Română condamnă incidentul de la Muzeul Țăranului Român
Biserica Ortodoxă Română condamnă incidentul de la Muzeul Țăranului Român
Biserica Ortodoxă Română condamnă incidentul de la Muzeul Țăranului Român
Un grup de oameni a întrerupt proiecția filmului 120 BPM de la Muzeul Țăranului Român
Un grup de oameni a întrerupt proiecția filmului 120 BPM de la Muzeul Țăranului Român
VIDEO PROTVPLUS.RO
Incendiu de vegetație în Ploiești
Incendiu de vegetație în Ploiești. Flăcările s-au extins la un parc de dezmembrări auto
Prima dezlegare la pește din postul Paștelui. De unde vine această tradiție
O ambulanţă SMURD s-a răsturnat în Capitală. Sunt trei răniţi
Marș împotriva avortului la Iași. Mesajul tatălui unei fetițe cu sindromul Down
Ce a găsit un bărbat în timp ce lucra în grădină. Este din al Doilea Război Mondial
Ministrul Transporturilor: TAROM va anula mai multe curse
SMURD
Un microbuz cu călători, implicat într-un accident în staţiunea Mamaia
Un mort şi doi răniţi într-un accident produs în județul Hunedoara
Spor de xerox la o primărie din Gorj. Ce spune edilul despre această recompensă
Un taximetrist din Iași, amenințat cu cuțitul. Ce au cerut agresorii
Bătrână din Deva, salvată de hoţi de o funcţionară de la bancă. Ce i-a spus
Accident grav în Sibiu. Remorca unui tractor s-a răsturnat peste un copil de 4 ani