Biserica Ortodoxă Română condamnă incidentul de la Muzeul Țăranului Român

Ultima actualizare: 19-02-2018 11:39
Film Țăranul Român
Pro TV

Incidentul care a avut loc duminică seară la Muzeul Ţăranului Român a fost condamnat atât de conducerea instituţiei, cât şi de Biserica Ortodoxă Română.

Ambele au criticat gestul credincioşilor care au întrerupt proiecţia fimului "120 de bătăi pe minut" - peliculă care vorbeşte despre homosexualitate şi dreptul la tratament al bolnavilor de SIDA.

Vasile Bănescu, purtator de cuvant al BOR: "Simbolurile religioase nu pot fi folosite oricum, oricand si de oricine. N-aș spune că e o viziune chiar evanghelică. Evanghelia ne îndeamnă într-adevăr la înțelegere, la iubire."

Potrivit conducerii Muzeului Ţăranului Român, sala de cinema nu este obligată să difuzeze doar producţii cu tematica instituţiei.

Muzeul susţine diversitatea şi dezbaterile pe teme de interes social şi cultural, au mai anunţat reprezentanţii săi.

În respectivul film, câștigător al marelui premiu, la Cannes in 2017 a fost huiduit și întrerupt de un protest al mai multor credincioși, care au venit cu icoane și au cântat imnuri religioase. Motivul invocat de ei a fost că acest film este în mod nepotrivit proiectat într-un muzeu dedicat tăranului român, prin definiție creștin ortodox.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO