Incident stânjenitor la proiecția filmului ”120 de Bătăi pe Minut”, de la Muzeul Țăranului Român. Un grup de persoane a întrerupt duminică seara difuzarea peliculei.

Oamenii s-au declarat deranjați de mesajul filmului, care dezbate o tema importantă din anii 90, actuală și în prezent - homosexualitatea.

Ca să se facă înțeleși, "protestatarii" au boicotat proiecția, aducând cu ei icoane și cântând melodii bisericești, la scurt timp după ce filmul a început să ruleze.

"Mantuieste, Doamne, poporul tău și binecuvântează moștenirea Ta!"

Înarmați cu pancarte și icoane, protestatarii au reușit să se "infiltreze" printre cinefili, cumpărându-și bilete la filmul ”120 de bătăi pe minut” - o producție ce aduce în dezbatere tema homosexulității.

Scandalul s-a iscat în timpul proiecției, când oamenii înarmați cu pancarte au început să intoneze imnul național, dar și cântece religioase.

Cearta a luat sfârșit după o jumătate de oră, când la fața locului a sosit un echipaj de poliție.

Protestatar: ”Domne, vor să-și bată joc de copiii noștri și de țăranii noștri. Un film cu homosexualitate."

Cei care au boicotat proiecția susțin că un film cu un subiect atât de... "delicat" nu ar trebui ruleze în cinematograful de la Muzeul Țăranului Român.

Cinefil: "Era ok dacă protestau în fața muzeului, e dreptul lor, dar acum îmi invadează spațiul și e lipsă de respect față de biletul pe care l-am plătit."

Un incident similar a avut loc la Muzeul Țăranului Român și în 2013, în timpul unei proiecții asemănătoare.

Iustina Ionescu, avocat Asociația Accept: "Ne-aducem aminte că în 2013 a fost blocată vizionarea de către un grup de persoane care au scandat amenințări cu moartea la adresa persoanelor LGBT și au oprit proiecția de film."

Organizatorii au anunțat că proiecția va fi reluată pentru cei care au plătit bilet .