Mii de oameni au alergat pe ploaie, la Timișoara, în scop caritabil


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 09:57
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2019 20:17
Categorie: Stiri Sociale

Există și români care se implică și vor să ajute. Duminică, pe o ploaie măruntă, 6.000 de oameni au ieșit să alerge la Timișoara pentru a susține proiecte care au nevoie de sprijinul comunității.

Au plătit o taxă de înscriere și au primit în schimb o porție de sănătate și mulțumirea că banii vor ajunge la oameni greu încercați de soartă.

Participanţii au avut de ales între cinci curse - de la un kilometru până la 21 de kilometri - desfăşurate în centrul oraşului şi de-a lungul râului Bega. Cei care au alergat pentru a face un bine au fost susţinuţi de pe margine.

Deşi a plouat, cei prezenţi nu au renunţat şi s-au ambiţionat să ducă la bun sfârşit cursa. Cei care nu au vrut să alerge au făcut mişcare pe role sau trotinete.

Cei mai încântaţi de idee au fost copiii, care şi-au făcut încălzirea înainte de a porni la drum - pentru a fi siguri că vor rezista până la final.

Taxa de înscriere a fost cuprinsă între 40 şi 80 de lei. Banii adunaţi au fost donaţi pentru 20 de proiecte care au nevoie de susţinerea comunităţii. Printre ele se număra asociaţii care strâng fonduri pentru bolnavii de cancer, copiii născuţi prematur sau cei din medii defavorizate.

Olimpiu Porumb, organizatorul evenimentului: "Eu cred că vom atinge ţelul noştri, targetul nostru de de 450.000 de lei. Ştim că mai vin donaţii şi ele rămân deschise până pe 13 mai, deci nu ezitaţi, donaţi în continuare, pagina noastră timotion.ro."

La final, participanţii au fost răsplătiţi cu medalii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Paște 2019 în Bucovina. Cum sunt atrași turiștii într-un sat unic în România
Rulotele, o afacere înfloritoare în România. Cât costă să le închiriezi pentru vacanță
Vizită inedită la Refugiul Salvamont din Bucegi. Mița a venit să ceară de mâncare
VIDEO PROTVPLUS.RO