Meseria demult uitata care a reinviat gratie modei "lumbersexualilor". Barbatii cu barba apeleaza la ea in fiecare saptamana


Ultimul update: Joi 04 Iunie 2015 07:06
Data publicarii: Luni 01 Iunie 2015 19:31
Categorie: Stiri Sociale

Barbierul, cel care ii ferchezuia si ii radea pe vremuri pe domni, parea sa fi fost dat uitarii.. Dar, cum barbatii cu barba sunt din nou la moda, au reaparut si specialistii in domeniu.

Opiniile difera si in materie de ingrijire. In vreme ce unii doar si-o aranjeaza din cand in cand, altii se rad complet, dupa care o lasa sa le creasca la loc. Iar cei care profita de situatie sunt barbierii. Tund barbile si le dau cu uleiuri speciale. Iar investitia intr-o barba bine intretinuta ajunge la 50 de lei pe luna.

O meserie care a fost redescoperita si in Bucuresti, unde exista din ce in ce mai multe frizerii care tund si barbi. "E chiar o explozie”, spune barbierul Dan Gulea. „Sunt diferite stiluri de barbi, cu mustati ca a mea, altfel de mustata, fara mustata, scurt aici sau mai lung aici. Multe. Este intre barbier si client."

Si cum barba creste repede, unii sunt nevoiti sa-si viziteze barbierul mai des decat frizerul: chiar si odata pe saptamana. Iar de spalat, trebuie sa o speli in fiecare zi. Poate fi folosit un sampon obisnuit. In schimb, pentru cei cu pretentii exista o vopsea speciala, un balsam special, dar si ulei sau pasta care asigura un luciu barbii.

In revistele de moda, fenomenul barbatului cu barba a primit un nume special. Lumbersexualul, varianta noua a metrosexualului, vine de la lumber, din engleza, cherestea. Este tipul de barbat cu barba stufoasa, cu un stil vestimentar care oscileaza intre bocanci si camasi cadrilate in timpul liber si pantofi eleganti cu sacou la birou.

VIDEO PROTVPLUS.RO