Luptele de strada din Grecia i-au bagat in sperieti pe romani

Dată publicare: 11-12-2008 00:00
Dată actualizare: 25-09-2012 03:50


O parte dintre cei care sperau sa isi petreaca Revelionul la Atena sau la Salonic si si-au rezervat locuri la hotel vor acum banii inapoi.


Asta desi autoritatile elene promit sa faca tot posibilul ca, pana la Craciun, sa se restabileasca ordinea in marile orase ale Greciei.

Guvernul este hotarat nu doar sa restabileasca siguranta publica, dar si sa ofere asistenta proprietarilor de magazine. Ii vom ajuta sa revina pe picioarele lor, sa isi poata mentine angajatii, sa poata functiona in timpul sezonului festiv care se apropie.
Costas Karamanlis, premierul Greciei
Incep sa se retraga, in primul rand, familiile care au copii mici si cei care vor sa mai prinda locuri in alte tari. Numarul celor care au renuntat deja la sejurul in Atena este deocamdata mic, insa sunt multi alti turisti romani care au platit doar avansul si, in cazul in care conflictele nu vor inceta in urmatoarele zile, ar putea refuza sa mai plece si acestia, cu riscul sa isi piarda banii.

Agentiile de turism anunta ca ii vor despagubi integral doar daca in Grecia se declara stare de urgenta.

In Atena a fost, joi, a sasea zi de lupte de strada, conflictele s-au mai linistit, insa in centru sunt strazi intregi cu sute de magazine devastate si masini incendiate. In paralel, autoritatile elene promit ca ii vor ajuta pe patronii greci sa isi repare magazinele incendiate pana incep sa vina turistii.

Cele sase zile de haos au distrus centrul Atenei. In zona de conflict sunt foarte multe hoteluri de patru si cinci stele in care ar urma sa se cazeze inclusiv turisti romani.

In orasul ravasit de lupte de strada, peste 300 de magazine au fost devastate si zeci de masini incendiate. Dezorientati si chiar speriati, unii dintre romanii care sperau sa ajunga in aceste locuri si-au sunat agentul de turism.

Turistii romani care nu si-au retras inca banii asteapta sa vada ce se intampla.

La Atena, premierul a incercat sa linisteasca populatia.

Parca mai obositi ca in zilele trecute, anarhistii au ridicat totusi baricade in calea Politiei.

Revoltele au pornit dupa ce, sambata trecuta, un agent a impuscat accidental un pusti de 15 ani.

Violentele de la Atena vazute de vizitatorii stirileprotv.ro.


VIDEO PROTVPLUS.RO