Legea "pensie sau salariu" creeaza probleme si in aviatie, si in primarii

Ultima actualizare: 01-06-2012 09:55

Ordonanta care-i obliga sa romani sa aleaga intrea salariu si pensie naste mari controverse. Dupa actorii de marca, aflati in aceasta situatie neplacuta, ca au aparut probleme si in aviatie, si in primarii.


Cele mai afectate sunt serviciile de asistenta sociala, unde nimeni nu vrea sa se angajeze, din cauza lefurilor mici.

Politia Comunitara ramane practic descoperita. Nu-mi ramane decat sa desfintez aceasta institutie - e mare sarbatoare in randul infractorilor. Este efectiv o prostie guvernamentala - a fost data la betie, cu precizarea la betia puterii.
Neculai Ontanu, primarul sectorului 2
Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, se teme ca va pierde peste 850 de salariati, angajati si colaboratori. Cei mai multi dintre acestia sunt asistenti sociali si maternali. Li se alatura si toti sefii Politiei Comunitare, care provin din jandarmerie si armata.

Asistentii maternali recunosc ca daca isi pierd salariul de la primarie vor renunta si la copiii de care au acum grija, pentru ca le este imposibil sa ii creasca numai din pensie.

Sunt probleme mari si la compania aeriana de stat Romavia.
Conducerea ar trebui sa renunte la toti pilotii. Toti sunt pensionari-reincadrati. 

Situatia este cu adevarat disperata si pentru actorii in varsta, care afirma ca ordonanta omoara arta.

Pensionarii sunt obligati sa aleaga, pana in 20 ianuarie, intre pensie si salariu.

Faptul ca atatea categorii de bugetari s-au razvratit deja anunta o posibila modificare a ordonantei.

Dupa ce marti, ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, a spus ca va interveni pentru scoaterea profesorilor din lista celor vizati, miercuri, premierul Emil Boc si-a dat si el acordul pentru ca medicii sa fie si ei exceptati, cel putin temporar. Asta inseamna ca medicii raman in continuare angajati in spitale primesc si pensie, pana cand posturile pe care acestia sunt incadrati vor fi ocupate prin concurs.

Si la Ministerul Muncii a fost discutata ordonanta. La finalul intalnirii cu ministrii muncii, finantelor si internelor, presedintele Blocului National Sindical spunea ca este posibil ca executivul sa revina asupra hotararii.

In cadrul acestei comisii, au fost atinse miercuri si alte subiecte importante. De pilda, s-a discutat despre alocarea a 6% din PIB pentru Educatie, 8% din PIB pentru majorararea pensiilor. S-a vorbit despre cresterea salariului mediu brut, pana la 1.700 de lei si s-a luat in calcul cursul de 4 lei/1 euro pentru noul buget.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO