Desfigurata de o tumora. Romanii i-au zis ca moare, americanii au salvat-o

Dată publicare: 01-07-2010 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 10:17


O fetita din Satu Mare a primit o lectie coplesitoare despre bunatatea strainilor. Doctorii romani i-au mai dat Andreei numai citeva luni de trait dupa ce o tumora i-a desfigurat ochiul drept.

La varsta de 4 ani, Andreei i-a fost descoperita o tumora la ochiul drept. Foarte rapid, tumora a crescut enorm, iar fetita s-a simtit tot mai stinghera si mai izolata la gradinita si apoi la scoala.

Doctorii romani au dat familiei un verdict dureros: tumora era inoperabila. 

Impresionata, una dintre profesoarele fetitei a contactat cativa doctori straini. Din fericire, teribilul diagnostic s-a dovedit a fi eronat.

Apelul disperat a ajuns la un prestigios spital din Massachusetts, dar si in Boston, la un filantrop pe nume Ray Tye, care si-a cheltuit averea platind interventii chirurgicale pentru copii care, altminteri, nu si le-ar fi permis.

La scurt timp dupa ce a aflat de cazul Andreei, filantropul a murit. Insa, chiar daca el n-a mai apucat sa achite operatia romancei, spitalul a decis ca, in memoria lui Ray Tye, s-o opereze gratis pe copila.

La capatul unei interventii de sapte ore, doctorul Fay a reusit sa salveze pleoapa, muschiul ocular si orbita fetitei. Inainte de a se intoarce acasa, in Carei, judetul Satu Mare, Andreea va trebui sa mai suporte doua operatii de reconstructie. Chiar daca si-a pierdut ochiul drept, castigul este pentru ea urias.

Tags: operatii,


VIDEO PROTVPLUS.RO