Laitmotiv de Bucuresti: viscolul blocheaza traficul!

11-03-2010 00:00


Avem un oras de vanzare, nu-l cumpara nimeni? Se numeste Bucuresti, iar atunci cand da viscolul, se inchide de la sine.

Nimic, in afara zapezii, nu-i deranjeaza pe locuitori, in sensul ca nu o sa vedeti, Doamne fereste, pluguri sau masini care sa imprastie sare ziua pe lumina. O sa vedeti, in schimb, multi oameni furiosi, satui de o iarna interminabila, un trafic sufocant si niste autoritati care se declara uimite ca ninge iar.

Ca barcile pneumatice, dar pe zapada nu pe apa, asa au circulat joi masinile prin Bucuresti. Iarna si-a aratat fata urata dimineata cand, desigur, nici utilajele n-au mai avut cum sa iasa pe strazile inguste, pline de zapada si de soferi nervosi.

In valtoarea alba au inaintat la fel de greu mijloacele de transport in comun si ambulantele.

Problema e ca drumarii au apucat sa dea noaptea cu material antiderapant, dar nu au mai reusit sa faca si pluguirea. Iar pe timpul zilei, in trafic, sa aduci plugurile e ca si cum ai lasa un elefant intr-o ceainarie, in sensul ca ar indoi caroseriile in loc sa curete bulevardele.

In nebunia generala ce credeti ca s-a intamplat? S-au dereglat si semafoarele, astfel ca pe axa de nord-sud a orasului s-au format coloane lungi de masini.

Atat de "surpinzatoare" a fost aceasta ninsoare de martie ca nici macar primarul general n-a ajuns la comandamentul de iarna. Noroc ca nebunia s-a calmat de la sine.

De la ora 23.00, bulevardele principale din Capitala se inchid alternativ ca sa fie curatate. Pe strazile adiacente, plugurile vor intra de vineri. N-a fost bine nici pe calea ferata. Mai multe trenuri au ajuns in Gara de Nord cu intarzieri de pana la 70 de minute, iar pe Otopeni aeronavele au decolat cu 30 de minute peste orarul normal.

Tags: trafic, viscol,

VIDEO PROTVPLUS.RO