Inca o batrana cu tulburari de memorie a reusit sa plece din spitalul in care era internata. Unde a fost gasita femeia

Dată publicare: 03-06-2015 07:42
Dată actualizare: 06-06-2015 07:15


La 3 luni dupa cazul dramatic de la Brasov, cand o batrana a murit de frig dupa ce a fost lasata sa plece din spital, scenariul se repeta - cu un final fericit de aceasta data - in judetul Vaslui.

O pacienta in varsta de 78 de ani, cu tulburari de memorie, a plecat din spitalul din Husi si a fost gasita cateva ore mai tarziu, la 8 kilometri distanta. Familia, hotarata sa depuna plangere, sustine ca personalul nu si-a facut datoria de a supraveghea pacienta, ba chiar ii acuza pe medici ca ar fi externat-o.

Acestia se apara, explicand ca batrana a profitat de un moment in care usa sectiei de psihiatrie a ramas deschisa si s-a furisat afara.

Constantin Simion, fiul pacientei: "Cum e posibil ca pe un bolnav internat pe o zi sa nu il asezi in pat? A facut trimitere in spital, la Psihologie, cu internare de 1 zi. O doamna doctor era acolo si i-am spus ca nu a mancat nimic de la 6. Cand m-am intors, era externata si i-au dat drumul."

In ultima perioada, batrana nu mai este coerenta, uita foarte repede, nu isi mai recunoaste familia si de multe ori nu realizeaza unde este si ce face. Asa ca fiul ei a dus-o marti dimineata la spital, pentru investigatii.

Cei din spital spun insa ca nici vorba de externare si femeia a plecat neobservata.

Dr. Zenaida Cotae, sef sectia de Psihiatrie Husi: "Pacienta a prins un moment cand usa era deschisa si a plecat fara aviz medical. Si fara documente medicale. Sub nicio forma nu putea pleca singura."
Reporter: "Colegii dvs isi pot reprosa ceva?"
Dr. Zenaida Cotae: "Avand in vedere lipsa de personal, e greu cand mai ai 17 pacienti pe sectie, cu o singura asistenta, sa indeplinesti toate formalitatile necesare."

Batrana parca intrase in pamant. Pret de cateva ore, familia, localnicii si politistii au luat la pas imprejurimile si s-au rugat sa o gaseasca teafara. Spre seara, o vecina a zarit-o pe femeie mergand singura pe sosea, la mai bine de 8 kilometri distanta, in satul Buneshti.

Familia este hotarata sa dea cadrele medicale in judecata. O ancheta va stabili cine poate fi tras la raspundere pentru disparitia pacientei din spital. O investigatie asemanatoare se desfasoara la Brasov, unde, in luna martie, o batrana care avea probleme de memorie si era confuza a fost externata "pe semnatura" si lasata sa plece. Cateva zile mai tarziu, a fost gasita moarta de frig, pe un camp de la marginea orasului.


VIDEO PROTVPLUS.RO