Imbulzeala la Galati, dupa slujba de Sf. Ilie. Jandarmii au intervenit pentru a calma oamenii care voiau mancarea gratuita

20-07-2016 17:12


Pachetele cu mancare, impartite dupa slujba de Sfantul Ilie, i-au facut miercuri pe unii credinciosi sa uite repede de cele sfinte.

La Galati, sute de oameni s-au imbulzit pentru a primi mancarea oferita de biserica. Doar jandarmii si preotii au mai reusit sa ii domoleasca.

Preotii au reusit cu greu sa ii multumeasca pe toti credinciosii care s-au imbulzit sa apuce unul sau mai multe pachete cu mancare. La fel s-a intamplat si cand a fost impartita anafura, dupa slujba.

Credinciosii nu s-au mai rugat, ca in anii trecuti, pentru precipitatii, deoarece cel putin in partea de est a tarii anul a fost unul destul de ploios. Ziua de astazi, insa, i-a obligat pe multi dintre oamenii care au participat la slujba sa caute umbra copacilor din curtile bisericilor.

Ca sa poata rezista la slujba, credinciosii au primit apa rece, cu lamaie si busuioc.

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos: "Sfantul Ilie atat de mult s-a rugat pentru popor si poporul atat de mult s-a apropiat de el incat Dumnezeu, prin Sfantul Ilie, a deschis cerurile, pamantul a rodit si, de atuncea, este considerat cel care ne aduce roadele."

Meteorologii avertizeaza, insa, ca a doua parte a verii va fi una destul de secetoasa, cu temperaturi ale aerului peste media ultimilor ani. Cele mai mari probleme vor fi in sudul si estul tarii, unde se va resimti puternic lipsa ploilor.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO