Iarna isi arata coltii! Gerul, un pericol pentru oamenii strazii

Dată publicare: 29-12-2008 00:00
Dată actualizare: 21-05-2012 02:30


Medicii spun ca odata cu scaderea temperaturilor, numarul persoanelor fara adapost spitalizate in soc termic a crescut alarmant.

UPDATE: Doua persoane fara adapost au murit de frig, in noaptea de duminica spre luni, in judetul Constanta, zilele trecute alti trei constanteni fiind gasiti decedati, tot din cauza gerului.

Potrivit purtatorului de cuvant al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta, subcomisarul Cerasela Miron, lucratorii Postului de Politie TF Medgidia au fost anuntati duminica seara, in jurul orei 21.30, ca in sala de asteptare a Garii Medgidia se afla un barbat in stare de inconstienta.

Politistii au constatat ca barbatul respectiv, care se afla pe o banca din sala de asteptare, nu mai avea semne vitale, iar decesul acestuia a fost consemnat de catre personalul medical al Ambulantei Medgidia, care s-a deplasat la fata locului.

In urma verificarilor s-a stabilit ca barbatul, cu domiciliul in municipiul Bacau, era cunoscut drept o persoana fara adapost care frecventa zona Garii Medgidia.

Numai in ultimele 24 de ore in Bucuresti cei de la Ambulanta au fost solicitati sa intervina de 50 de ori pentru salvarea unor persoane afectate de frig.

Din fericire, gerul nu a facut morti in Capitala. Dupa miezul noptii, in zona Unirii un trecator a observat un barbat zacand, pe jumatate dezbracat la intrarea intr-un bloc.

A anuntat imediat un echipaj de politie care a chemat ambulanta. Alertati, medicii i-au acordat victimei primul ajutor.

Multi oameni fara adapost risca sa aiba aceeasi soarta. Traiesc pe strazi si pot fi rapusi de frigul necrutator.

Surprinsi de gerul naprasnic, oamenii strazii se lupta pentru supravietuire. Pot fi vazuti langa fast-food-urile deschise non-stop, unde mai primesc mancare sau langa gurile de canal.

Cei fara adapost au posibilitatea sa mearga la centrele sociale. Sunt asteptati cu mese calde si cu paturi in incaperi incalzite. Autoritatile au in evidenta peste 320 de oameni ai strazii.

Cum meteorologii spun ca temperaturile vor fi in continuare scazute, medicii de la Ambulanta se tem ca se vor inmulti cazurile cu oameni fara adapost doboriti de frig.

 La Miercurea Ciuc si la Intorsura Buzaului, termometrele au aratat duminica dimineata cele mai scazute temperaturi din aceasta iarna.VIDEO PROTVPLUS.RO