Iarna in toata tara! Zapada i-a luat prin surprindere pe soferi

23-11-2008 00:00


Zapada in oras

Daca azi-noapte doar poleiul le-a dat de furca soferilor, sambata a fost o zi de cosmar pe soselele troienite de zapada.


In zonele unde a nins abundent, sute de soferi, mai mult sau mai putin pregatiti de iarna, s-au luptat cu nametii.

A fost o zi teribila si pentru cei care au iesit cu utilajele de deszapezire, pentru ca, de cele mai multe ori, eforturile lor au fost zadarnicite de viscol.

In munti, zeci de turisti au ramas blocati in cabane. La Padina, peste 150 de turisti, printre care si 20 elevi de liceu, au ramas blocati din cauza ninsorii. Ei vor cobori astazi de pe munte, insa drumul nu va fi usor. 

Desi utilajele de deszapezire au intervenit in zona, se asteapta ca traficul sa fie ingreunat din cauza nametilor, asa cum s-a intamplat pe DN 71, intre Targoviste si Sinaia. La Cota 1000 s-a circulat infernal. A nins atat de tare incat utilajele pareau pierdute in perdeaua de fulgi. Masinile mici au facut cale intoarsa.

Pe DN 73, care duce la Pestera Dambovicioara, un microbuz plin de copii a ramas troienit din cauza unui brad care s-a cazut in drum. Cei mici au asteptat trei ore pana cand s-a eliberat soseaua. 

DN1 a fost blocat intre Busteni si Sinaia, pe banda de mers la munte. Puse cap la cap, masinile s-au intins pe 15 kilometri.

Si in Bistrita soferii au facut slalom printre nameti. Au infruntat insa si ceata.

In judetul Suceava, autoritatile sustin ca numai pe cinci drumuri au trimis dintr-o data 45 de utilaje. Dar a fost un fel de munca in zadar din cauza viscolului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO