Hotel de lux la Otopeni

Ultima actualizare: 01-10-2012 02:43
Aşa ar putea arăta hotelul de lângă Otopeni

Conducerea aeroportului de la Otopeni ar vrea să ridice un hotel de lux în zonă şi cheamă firme private, ca să participe la acest proiect.

Cel puţin patru stele, câteva sute de camere cu dotări ultramoderne, plus o galerie comercială ar urma să aibă hotelul, aflat în acest moment doar în faza de intenţie.

Clădirea va fi în perimetrul aeroportuar, urmând să se respecte standardele de aviaţie civilă în vigoare. Cum lângă pistă este imposibil să construieşti ceva, nu este exclus ca acest complex să răsară în vecinătatea unuia dintre terminale.
Regimul de înălţime în zonă nu este deloc permisiv. Aşa că hotelul se va ridica probabil doar pe trei sau patru etaje. Este nevoie ca viitoarea construcţie să se întindă mai mult pe orizontal, pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

O decizie finală se poate lua abia în clipa în care vom afla care este firma acceptată de reprezentanţii aeroportului drept partener în această afacere. Până atunci au apărut cei care contestă proiectul. Peste drum de aeroport, pe DN1, funcţionează deja două hoteluri private. Cum era de aşteptat, concurenţa nu vede cu ochi buni noul complex.

"Cred că ce este mult strică. Otopeniul este, zic eu, destul de bine acoperit, noi avem 407 camere, mai e un hotel de 170 de camere mai nou, s-a extins, eu zic că este suficient pentru traficul pe care-l generează aeroportul Otopeni", spune Ionuţ Negoiţă, unul dintre patronii de pe DN1.

Dincolo de această părere, două companii sunt deja interesate de hotelul din aeroport. Prima activează în construcţii, iar cealaltă în imobiliare. Peste două luni când se vor aduna toate ofertele, conducerea aeroportului va demara şi un studiu de fezabilitate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO