Fondurile europene, marul discordiei pe santierul statiei de epurare Galati


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 07:47
Data publicarii: Miercuri 04 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Protest spontan pe santierul statiei de epurare de la Galati, finantata cu fonduri europene. Muncitorii au oprit lucrul pe motiv ca nu au mai primit niciun ban din luna decembrie.

Administratorii firmei turcesti pentru care lucreaza dau vina pe criza mondiala, si le promit ca-si vor primi salariile la sfarsitul lunii. Oamenii spun insa ca le-a ajuns cutitul la os, si vor sa-si ceara drepturile in instanta.

Oamenii se plang ca au fost platiti ultima data in Ajunul Craciunului, si de atunci - primesc doar amanari si promisiuni. Ei mai acuza firma ca nu plateste orele suplimentare si nu le asigura echipament de protectie.

Administratorul firmei recunoaste ca au fost probleme cu salariile, dar da vina pe banci, care intarzie virarea banilor. Inspectoratul Teritorial de munca a deschis si el o ancheta, mai ales ca - spun inspectorii - au mai avut probleme si in trecut cu firma turceasca.

Castigatoarea unei licitatii internationale, aceasta construieste în Galaţi o staţie de epurare, un canal colector şi reface o parte din reteaua de apa si canalizare a orasului. Totul cu finantare europeana ISPA in valoare de 60 de milioane de euro.

Tags: proteste,

VIDEO PROTVPLUS.RO