Firmele de IT isi atrag angajatii cu piscine, sali de fitness sau oaze de relaxare. "Se simt bine, nu vin ca la serviciu"

Dată publicare: 06-07-2017 19:44
Dată actualizare: 09-07-2017 06:57


Cererea tot mai mare de pe piata IT schimba viziunea angajatorilor. Companiile vin cu oferte cat mai atragatoare pentru angajati si pun pret pe spatiul de lucru.

Asa au aparut la locul de munca piscina, sala de fitness, cafeneaua si oazele de relaxare. Dovada ca piata este in continua dezvoltare este si anuntul celor de la Google, care vor deschide sase hub-uri regionale in colaborare cu universitatile din tara. Studentii vor fi pregatiti in antreprenoriat si marketing digital.

Pe piata IT a aparut si o noua forma de recrutare, care - spun specialistii - e centrata pe design-ul si confortul birourilor. Sorin povesteste ca interviul de angajare a fost ca o plimbare relaxanta.

Sorin Carp, coordonator echipa design: "E misto, in momentul in care vin aici e relaxant, in afara orasului si totul e verde. Vii la un interviu si, in loc sa ajungi intr-un birou de HR, vii aici, ai o discutie, nu statica si te plimbi."

Ana-Maria Gulei, manager de produs: "Pentru momentele de respiro avem mai multe spatii amenajate. avem o zona in aer liber la ultimul etaj si chiar o piscina."

Traian Luca, CEO companie IT: "E important ca simt ca multi dintre ei nu vin cu atitudinea de a veni la serviciu. Vin intr-un loc in care se simt bine."

Raluca Maria Munteanu, director creativ: "Am avut companii care au decis ca design-ul interior sa fie realizat chiar de cei care lucreaza acolo."

Intr-o alta companie, angajatii au transformat o mansarda intr-un birou neconventional. Au parte si de pauze relaxante in hamac sau pe zecile de perne colorate.

Flavian, digital strategist: "Din cand in cand mai stau in hamac, cand am o lipsa de idei. Creativitatea inseamna si relaxare, nu numai munca."

Georgiana Dragomir, managing director: "Dupa un interviu cu cativa candidati am observat ca sunt foarte interesati de cum arata biroul si ce locatie este."

O firma din Cluj, spre exemplu, promoveaza si un stil de viata sanatos, iar angajatii pot juca tenis de masa sau pot face miscare la sala de fitness.

Cristian Poputa, angajat: "Nu e un mediu stagnant in care sa zic ca fac aceeasi chestie in fiecare zi. Eu merg pe principiul ca un trup sanatos e cu o minte sanatoasa."

Drept dovada ca piata IT este un dinamica, cei de la Google vor deschide 6 hub-uri regionale in universitati din Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta si Brasov.


VIDEO PROTVPLUS.RO