Exasperați de starea jalnică a unui drum, zeci de șoferi din Vaslui au protestat cu claxoane

Dată publicare: 09-01-2018 07:58
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Protest în sunet de claxoane, pe un drum judeţean din Vaslui, plin de gropi. Zeci de şoferi au circulat cu viteza melcului, pe o porţiune de 15 kilometri, ca să atragă atenţia autorităţilor.

În aceeaşi zonă, cu acelaşi scop, câţiva tineri au ieşit zilele trecute la pescuit, în bălţile formate în craterele din asfalt.

200 de oameni din comună Tăcuta şi din satul Rediu Galian au parcurs o porţiune din Drumul Judeţean 247 cu 10 km/h, în vuietul claxoanelor, în semn de protest.

"Uitaţi în ce hal e, primarii au promis, s-au schimbat şi nu s-a rezolvat nimic. Noi suntem pistonaţi să plătim impozite, dar pentru comunitate ei nu fac nimic."

Cei aproximativ 50 de şoferi care au ieşit în stradă spun că s-au săturat să-şi distrugă maşinile pe şoseaua plină de cratere.

"S-au dus vremurile cailor şi măgarilor, a cizmelor. Avem şi noi maşini, câţi bani băgăm pentru reparaţia maşinilor."

"Nu se mai poate. Nici cu căruţele nu se poate, darămite cu maşinile."

Protestele au început săptămâna trecută, când mai mulţi tineri s-au apucat să pescuiască în bălţile din mijlocul drumului. Imaginile au ajuns şi sub ochii autorităţilor. Iar în ziua următoare, în zona au fost trimise echipe de muncitori, care au făcut şanţuri de scurgere şi au astupat gropile mari cu piatră.

Eduard Popică, prefectul judeţului Vaslui: "Contractul de finanţare a fost semnat şi urmează să fie scos la licitaţie, care va necesita puţină aşteptare, probabil câteva luni. Starea drumului nu e cea mai fericită, dar va fi reabilitat."

Autorităţile preconizează că lucrările de asfaltare ar putea începe în luna august.


VIDEO PROTVPLUS.RO