Doua treimi din puii sacrificati in Romania, contaminati cu salmonela
La o astfel de concluzie, care ne da fiori, au ajuns specialistii Agentiei Europene de Securitate a Alimentelor.
75% din totalul puilor procesati in Uniunea Europeana ar putea fi infectati cu bacteria campilobacter, dar si cu salmonela. Aceste doua bacterii produc intoxicatii alimentare, febra si diaree.
Contaminate ar fi si mai bine de jumatate dintre pasarile din Romania, au stabilit specialistii europeni in alimentatie in urma unui studiu ale caror probe au fost adunate in anul 2008.
De asemnea, ei ne anunta ca riscurile de intoxicatie pot fi reduse daca puii sunt corect gatiti. Salmonela, spre exemplu, se distruge la caldura la peste 70 de grade, prin fierbere sau prajire.
Autoritatea pentru Siguranta Alimentelor din Romania spune insa ca acest procent este exagerat si ca puii care ajung pe piata sunt atent verificati.
Mari probleme au si cei din Ungaria sau din Luxemburg unde toate pasarile verificate au fost gasite infectate.