Doamne, ajuta!2 MiG-uri vor ateriza la Arhiepiscopia Romanului si Bacaului


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 22:35
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2011 08:51
Categorie: Stiri Sociale
Mig 21 Lancer

Din fericire pentru ei, reprezentantii Arhiepiscopiei nu vor zbura cu aceste avioane, ci doar le vor expune, in scop comemorativ, mai ales ca aparatele sunt scoase din functiune. Actiunea face parte din programul MApN de aniversare a primului zbor.

Astfel, un avion MiG 21, dezafectat de dotarile specific militare, va fi cedat Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, respectiv Centrului Misionar Filantropic Stefan cel Mare si Sfant din Bacau.

Un al doilea avion MiG 21 F13 dezafectat de dotarile specific militare va fi transferat tot catre Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, Parohiei Sfintii Apostoli din Moinesti, judetul Bacau.

De asemenea, vor fi cedate mai multe avioane IAR catre diverse institutii. Printre acestea se afla Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica "Elie Carafoli", Aeroclubul Romania, Aeroclubul "Oltenia" si Inspectoratul general de Aviatie din MAI.

Nota de fundamentare a proiectului de act normativ mentioneaza aniversarea, in 2010, a centenarului primului zbor facut de Aurel Vlaicu cu un avion proiectat si construit in Romania, precum si primul avion cu reactie construit de catre Henri Coanda.

In acest context, explica documentul citat de Mediafax, MApN a primit din partea mai multor institutii solicitari privind transmiterea unor aeronave, scopul fiind amenajarea unor monumente comemorative.

 

 

Sursa: Mediafax

Tags: avioane, mig,

Tragedia aviatica de la Campia Turzii, provocata de o eroare umana
8 minute - atat a durat zborul avionului MiG 21 Lancer, cazut in jud. Cluj
Sa fie MIG-urile sanatoase, ca bani de F16 nu avem, spune Guvernul
VIDEO PROTVPLUS.RO