Din nou iz de greva! Sindicalistii CFR ameninta cu proteste!

Dată publicare: 29-01-2009 00:00
Dată actualizare: 02-05-2012 05:06


CFR

Sindicalistii de la CFR Marfa ameninta cu proteste daca pana vineri nu incheie cu administratia un nou contract colectiv de munca (CCM).


Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat, joi, dupa intalnirea cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, ca nu este de acord cu inghetarea salariilor si cu disponibilizari la caile ferate atata timp cat nu exista un program de restructurare.

"Federatia Mecanicilor de Locomotiva nu accepta o negociere sub salariul minim pe economie, adica 600 lei si nu accepta nici disponibilizari, mandatul reprezentantilor liderilor sindicali fiind de declansare a conflictului de munca daca pana vineri nu vor fi gasite solutii pentru incheierea unui nou contract colectiv de munca la CFR Marfa, deoarece cel vechi a expirat", a afirmat Mantescu.

Iulian Mantescu a mai spus ca sindicatele vor sa existe un echilibru intre bugetul de venituri si cheltuieli din 2009, pentru a nu se mai ajunge la situatia de anul trecut, cand infrastructura nu a avut buget.

Sursa: Mediafax

Tags: greve, proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO