De Ziua Internationala a Prieteniei, 80 de copii din familii sarace au fost ajutati sa se pregateasca pentru noul an scolar

31-07-2017 08:50

Duminica, de Ziua Internationala a Prieteniei, 80 de copii din familii sarace si din centre de plasament din Iasi si Vaslui au fost ajutati sa zambeasca.

Un grup de oameni saritori a promis sa-i ajute cu haine, rechizite si bani pe toata perioada anului scolar care sta sa bata la usa.

Ca sa marcheze momentul, ambele parti au semmnat o scrisoare simbolica in care si-au promis reciproc ca vor fi aproape unii de altii in lunile urmatoare.

Copiii veniti duminica la Iasi au gasit acolo jocuri, muzica, distractie, dar si cate un sponsor, care s-a oferit benevol sa-i sprijine cu haine, rechizite si bani pentru intreg anul scolar.

Sponsor: "Are niste ochi atat de frumosi si are o tunsoare atat de frumoasa, care seamna cu tunsoarea mea de cand aveam 8 anisori."

Reporter: "Unde vrei sa mergi la scoala mai departe?"
Baiat: "La Liceul Sportiv"
Reporter: "Si ai vrea ca cineva sa te ajute sa mergi acolo?"
Baiat: "Da!"
Reporter: "Dar ce vrei sa te faci? Fotbalist?"
Baiat: "Da!"

Corespondenta simbolica dintre copii si membrii comunitatii are un impact benefic in viata pustilor si contribuie la dezvoltarea lor personala, sustin organizatorii.

Magda Camanaru, organizator: "Sunt copii care provin din familii defavorizate, din medii defavorizate, copii ai caror parinti fac eforturi sa le puna pe masa ceva zi de zi. Cred ca gestul pe care il fac cei care semenaza scrisoarea prieteniei e un gest de incurajare."

Mihaela Miron, organiztor: "Suntem impreuna indiferent ca suntem din centrele de plasament sau din mediul de business."

Toti copiii au plecat acasa cu o copie a scrisorii prieteniei si cu promisiunea ca cineva ii va sustine neconditionat.


VIDEO PROTVPLUS.RO