Dascalii si batranii nu primesc mai multi bani de la 1 aprilie!

Dată publicare: 01-04-2009 00:00
Dată actualizare: 05-10-2012 19:50


Ar fi trebuit sa fie o zi importanta pentru dascalii si batranii Romaniei. Au asteptat cu sufletul la gura data de 1 aprilie 2009. Lor li s-au promis in campania electorala salarii dublate si pensii decente. Asteptarile au fost in zadar.


Dascalii asteptau majorarea de 33%. Aceasta a fost insa amanata pana la aparitia unei legi unice a salarizarii pentru toti bugetarii. Cum legea intazie sa apara, incepand cu 1 aprilie salariile lor cresc timid intre 2 si 9%.

Pentru ca pana una, alta este in vigoare un alt act normativ, prin care lefurile dascalilor cresc in functie de vechime. Act pe care profesorii il catalogheaza drept aberant.

Pensionarii primesc si ei 3%, insa sunt nemultumiti pentru ca valoarea punctului de pensie atinge doar 42,3% din salariul mediu brut, in loc de 45%, asa cum stiau ei ca o sa se intample.

Aceasta diferenta se traduce prin cateva sute de lei pe an. Bani buni, pe care oamenii ii pierd si pentru care nu mai departe de saptamana trecuta au iesit cu sutele in strada. Lor li se adauga si studentii, care vor protesta joi tot din cauza unei promisiuni neonorate: bursele lor n-au mai crescut cu 15%.

Niciuna dintre aceste categorii nu s-a resemnat. Pensionarii vor sa ceara interventia Comisiei Europene, iar profesorii asteapta decizia Curtii Constitutionale prin care sa fie anulata majorarea de la 1 aprilie. Studentii nu tac nici ei.


VIDEO PROTVPLUS.RO