"Daruiesti si castigi": Romina, fata frumoasa, cu destin trist. Viseaza sa-si reuneasca familia

×
Codul embed a fost copiat

Undeva in Timis, un copil de 12 ani, Romina, o fetita frumoasa foc, cu ochii mari si negri, plange dupa tatal ei.

Desi e mezina familiei, e poate cea mai constienta de necazul prin care trec, si asta pentru ca ceilalti doi frati mai mari au un usor retard si inteleg mai greu ce li se intampla.

Cei trei traiesc acum intr-un centrul de plasament, pentru ca saracia l-a impins pe tata sa faca poate cel mai altruist si mai dureros gest: sa renunte la ei, ca sa le fie lor bine.

Ii viziteaza cat de des poate, insa nimeni nu si-ar dori sa asiste la acele momente sfasietoare cand, din nou, trebuie sa isi ia ramas bun. Seara de seara, lacrimile tacute ale Rominei se pierd pe delfinul de plus primit de la tatal ei acum cativa ani si cu care adoarme mereu.

Pe Romina am gasit-o la centrul de plasament din Recas. Desi te "fura" frumusetea ochilor ei negri, observi imediat ca ascund o mare tristete. De trei ani, nu mai stie ce inseamna acasa, ce inseamna mama si tata.

Citește și
Daruiesti si castigi
"Daruiesti si castigi" revine la Pro Tv pentru al 15-lea an
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Greutatile au inceput cand parintii au ramas fara loc de munca, acum cativa ani. Nu si-au mai putut plati chiria si s-au trezit pe drumuri. Tatal lucreaza de-atunci la o ferma, mama si-a ales alta cale in viata, iar pentru Romina si ceilalti doi frati ai ei, singura sansa a ramas un centru de plasament.

Intalnirile dintre copii si tatal lor sunt sfasietoare.

Tatal Rominei a mers cu daruri, atat cat a putut: niste lapte de la ferma si cateva mezeluri. Nu i-a vazut de doua luni si trebuie sa fii de piatra sa nu simti cata dragoste le poarta copiilor.

Desi are sufletul frant, Romina este o fetita puternica. E premianta, ii place mult sa deseneze si canta frumos. Educatorii ei s-au gandit ca ar fi indicat sa urmeze niste cursuri speciale de muzica, doar ca toate costa bani.

In camera ei din centrul de plasament, de cum intri, observi pe pat cel mai pretuit obiect al Rominei: Albastruiul, un delfin de plus pe care il pastreaza de sapte ani, pentru ca e cadou de la tata.

Angajatii centrului, desi au vazut multe la viata lor, sunt impresionati de durerea acestei fetite.

De Craciun, Romina nu vrea jucarii, haine scumpe si nici macar dulciuri, ci o casa si sa fie alaturi de tatal ei. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
"Daruiesti si castigi": Campion la lupte, vrea sa stranga bani pentru operatia fratelui sau

De luni si pana in Ajun de Craciun, traditia continua la ProTV cu campania "Daruiesti si castigi". De 15 ani, in luna decembrie, telespectatorii Pro Tv reinvata lectia solidaritatii si a bucuriei de a darui.

"Daruiesti si castigi" revine la Pro Tv pentru al 15-lea an

Din 17 pana in 24 decembrie, traditia continua la Pro Tv cu campania "Daruiesti si castigi". De 15 ani, in luna decembrie, telespectatorii Pro Tv reinvata lectia solidaritatii si a bucuriei de a darui.

Au vazut la
Au vazut la "Daruiesti si castigi" povestea unei familii sarace si i-au facut cadou o casa

Ca un miracol in seara de Ajun, o mama saraca din Lugoj, si trei copii mici, care n-au stiut pana acum ce daruri poate aduce Mosul, au primit cadou o casa.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.