O mama isi intretine 5 fete premiante dintr-un salariu de 300 de lei. "Cu asa copii minunati, nu ma consider un om sarac"

Ultima actualizare: 02-01-2015 08:29

Este sfasietor sa vezi cum 5 copii premianti adorm infrigurati intr-o casa cu o singura camera, care sta sa se darame pesete ei

Familia Danielei Mandache traieste intr-o casa din Bucuresti, veche de 130 de ani si gata sa pice la urmatorul cutremur. Seara dinaintea Craciunului a fost, in aceasta incapere, la fel ca celelalte- copilele au scris si au citit pentru scoala, au mancat ce s-a gasit si s-au strans langa soba. Sunt sase oameni, intr-o camera: o mama si cinci fete.

Nu mi-am dorit lucruri... mi-am dorit doar sa fie bine de Craciun. Sa fie pace in familie”, spune una dintre fete. Si asta pentru ca pacea le-a lipsit multi ani celor cinci fete, care au intre 10 si 20 de ani. Nu au avut pana cand tatal a plecat, in sfarsit... si a lasat-o pe mama sa se descurce singura.

Nu am incercat sa fac din saracie un handicap. Nu m-am considerat un om sarac, avand asa niste copii minunati”, spune mama, Daniela Mandache. Si totusi, increderea lor paleste atunci cand fiica de 12 ani incepe sa planga. Ii e rusine cand o aude povestind despre lipsuri. Au fost zile cand n-au avut nici un leu, sa cumpere un sapun sa se spele, inainte de a merge la scoala.

Poate puteam sa fac mai mult”, spune Daniela Mandache. „Dar nu stiu ce. Eu doar muncesc, atat.” Spala scari de bloc, pentru 300 de lei pe luna. Face pe menajera in case bogate si, pentru un ban in plus, cara containere de gunoi. Din acest salariu si din alocatie isi tine copilele in scoala si incearca sa le invete ca bogatia nu se rezuma la bani. Colegii rad de ele, pentru ca au haine putine si rechizite demodate. Ele cred insa ca si un copil sarac poate face orice isi doreste, cu conditia sa aiba vointa.

Ca sa-si incalzeasca fetele, mama va pune in soba si pomul luat in Ajun cu 20 de lei, adica jumatate din alocatia copilei mici. Fetita incepuse sa planga, pentru ca Mosul n-avea unde sa ii lase cadoul. Apoi casa va deveni friguroasa. Pentru ca uneori caldura sufleteasca a unui parinte singur nu e de ajuns.

Daca vreti sa ajutati familia Mandache, puteti suna la numarul 0727.657.496. Daniela Mandache nu are cont bancar, dar cei care vor sa o ajute pot discuta direct cu ea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO