O noua speranta pentru cei 12 copii din Botosani, care dormeau in soba. Preotul din sat i-a ajutat sa aiba o casa noua

24-03-2015 18:16


Cei 12 copii, din judetul Botosani, chinuiti de saracie, nevoiti sa doarma inghesuiti, chiar si in cuptorul de paine, vor avea o casa noua.

Oamenii care i-au vazut la Stirile ProTV, in cadrul campaniei "Daruiesti si Castigi", i-au ajutat cu bani, mancare, si haine. Apoi, preotul din sat, a tocmit o echipa de muncitori, iar familia amarata, va avea, in sfarsit, o locuinta adevarata.

Cei 12 copii din Codreni nu vor mai fi nevoiti sa doarma cu randul in cuptorul cu paine. Cele doua camarute saracacioase in care au crescut pana acum, vor ramane doar un vis urat. In cel mult doua luni vor avea o casa incapatoare.

Andrei Ilas: "Asta cred ca o sa fie camera mea. O sa am televizor in camera, laptop, daca o sa se poata. O sa pot sa imi fac si temele. O sa fie frumos si pe pereti."

Brandusa Ilas, mama celor 9 copii: "Suntem foarte bucurosi ca lumea ne-a ajutat. Le spun bogdaproste si le doresc multa sanatate si sa aiba Dumnezeu grija de ei. Noi o sa stam in bucatarie, iar copiii o sa stea in camerele lor."

Fata cea mare are la randul ei trei copii mici pe care ii creste cu greu, numai cu sprijinul mamei si bunicii. Ajutorul oamenilor care le-au cunoscut trista povestea a venit ca o binecuvantare.

Cristina Vacariu, fata cea mai mare: "Am primit de-ale mancarii, incaltaminte, imbracaminte, jucarii, pat, masa, ce a fost necesar in casa si nu am avut noi. Nu am avut niciodata ce ne-au adus acum."

Preotul din sat este cel care a vegheat intotdeauna asupra acestei familii. Inainte ii hranea pe cei mici cand veneau de la scoala, dar n-ar fi putut niciodata sa le ridice o locuinta noua fara sprijin financiar si din alte parti.

Preotul Gheorghe Gaina: "Am gasit de cuviinta sa le ridicam aceasta noua casa si pe aceasta cale vreau a multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi si au ajutat cu bani, materiale, alimente. Inca mai este nevoie sa le facem o fantana pentru apa curenta in casa, pentru o soba, o mobila, un aragaz"

Mariana Gaina, preoteasa: "Cred ca au venit peste 20 de masini. Acum, dragii de ei, au de toate. Se descurca singuri, sa stiti ca nu au mai venit la noi dupa absolut nimic."

Noua casa are patru camere, bucatarie si o baie si este de trei ori mai mare decat cea in care familia locuieste inca.

VIDEO PROTVPLUS.RO