DARUIESTE VIATA. Au mai ramas doar cateva zile in care puteti ajuta bolnavii de cancer printr-un gest care nu costa nimic

Ultima actualizare: 30-12-2014 07:13

Oamenii de afaceri mai au la dispozitie doar cateva zile in care se pot implica pentru transformarea sectiilor in care sunt tratati pacientii bolnavi de cancer.

Patru milioane de euro au investit cei de la ''Asociatia Daruieste Viata'' in spitalele din Romania, iar banii au fost donati de cei care au ales sa nu mai vireze tot impozitul pe profit catre bugetul statului, din care sistemul sanitar primeste sume infime.

Intr-un salon de spital, trei fetite se bucura de prietenia legata acolo. Larisa si Andreea sunt surori. Doar cea mica e bolnava, dar mama o tine in spital si pe cealalta pentru ca n-are cu cine sa o lase acasa.

E impresionant cat sunt de puternici acesti copii, cat de bine isi inteleg boala, cum nu mai plang ca sa-si protejeze mamele.

In sectiile de pediatrie ale Spitalului Fundeni se trateaza jumatate din copiii din toata tara diagnosticati cu diverse forme de cancer al sangelui. Jumatate dintre saloane n-au insa bai si sunt foarte aglomerate.

Doctor Anca Colita: "Necesita un grup sanitar propriu pentru a reduce pana la disparitie riscul de infectii intraspitalicesti."

AFLA CUM POTI DIRECTIONA 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT SUNAND LA 0729.999.777. De asemenea, puteti descarca formularul de donatie pe siteul www.bursadefericire.ro

Voluntarii Asociatiei Daruieste Viata vor sa renoveze din temelii aceasta sectie, dar si altele din tara in care sunt tratati copii cu cancer.

Oana Gheorghiu, vicepresedinte al asociatiei Daruieste Viata: "Lucram cu o arhitecta Voluntary care e specializata in spital si ne ajuta foarte mult sa aducem la adevarate standarde europene sectiile de pediatrie si oncologie."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO