Cum au ajuns enoriașii să se roage, după ultimele restricții: "Să ia Dumnezeu virusul ăsta"

Dată publicare: 31-03-2020 16:51
Dată actualizare: 31-03-2020 17:53


Ordonanțele militare au interzis accesul în biserici, în această perioadă, drept măsură de protecție. Sunt însă enoriași care au găsit căi de a se ruga, respectând legea.

În Dâmboviţa, unii dintre ei au ieşit la porţi, seara trecută, şi au cerut sprijin divinităţii pentru alungarea bolilor. Pe de altă parte, alții s-au rugat și au cântat împreună, așa că au fost amendați.

Scenele au avut loc la Fântânele. Pe lângă cei ieşiţi în poartă, alte câteva zeci de persoane au format un cerc şi au cântat, de data aceasta ignorând distanţa minimă de un metru şi jumătate.

Pentru a limita răspândirea virusului COVID-19, autorităţile au decis ca enoriaşii să nu mai meargă la biserici. Din acest motiv, credincioşii din Fântânele, au decis, seara trecută, să iasă la porţi şi să se roage pentru binele tuturor.

Costel, enoriaș: ''Pentru virusul ăsta, să ia Dumnezeu virusul ăsta, să putem trăi toată populaţia. Numai Dumnezeu poate să ne vindece şi să ia virusul ăsta din toată Europa.''

Florin Gheorghe, credincios: ''Ne rugăm ca Dumnezeu să îndepărteze. El poate să facă lucrarea asta, asta ne-a mai rămas, să ne rugăm la Dumnezeu.''

La Galaţi, în schimb, poliţia a stabilit că zeci de adepţi ai aceluiaşi cult penticostal, care s-au înghesuit însă în biserică, au încălcat restricţiile.

Oamenii legii au aflat de pe internet despre slujbă şi i-au amendat pe organizatori, dar şi pe cel care a filmat.


VIDEO PROTVPLUS.RO