Crescatorii de miei spera la vanzari mai bune decat anul trecut de Paste. De ce nu vor sa lase deloc din pret

Dată publicare: 17-03-2014 19:36
Dată actualizare: 20-03-2014 00:28


Se apropie Pastele, iar fermierii spera sa vanda un milion de miei in plus fata de anul trecut, care s-a dovedit un dezastru. Crescatorii se bazeaza in primul rand pe faptul ca acum catolicii si ortodocsii vor sarbatori impreuna Invierea.

Mieii cresc vazand cu ochii, iar ciobanii sunt mandri nevoie mare. Vor scapa de amenintarea cutitului doar cei care s-au nascut in martie, pentru ca sunt prea fragezi. Celorlalti li se decide soarta in mai putin de o luna.

In mod normal de Paste erau sacrificati intre 4 si 5 milioane de miei. Anul trecut insa romanii nu au avut bani de un miel intreg si au cumparat doar cate o pulpa. Asa se face ca in 2013 au fost vanduti doar 3 milioane de miei.

Fermierii spera totusi ca anul acesta sa vanda mai bine. Mizeaza pe faptul ca anul acesta pe 20 aprilie, atat credinciosii catolici, cat si cei ortodocsi sarbatoresc Pastele.

Crescatorii de animale vor sa evite dezastrul de anul trecut, cand romanii au refuzat sa dea 25 de lei pe kilogram la carcasa de miel si s-au orientat spre alte tipuri de carne.

Ciobanii sustin ca nu vor lasa din pret. Spun ca utilitatile
s-au scumpit si nu isi permit sa negocieze. Asa ca marfa ramasa va pleca peste granita in Grecia, Italia, Spania Iordania si Liban. Anul trecut am exportat 2,5 milioane de miei.

Tags: miei, preturi, paste,


VIDEO PROTVPLUS.RO