Crescatorii de animale, nemultumiti ca trebuie sa negocieze preturile la miei. "Romanul e invatat sa se tiganeasca"
In Vinerea Mare, romanii au facut piata temeinic. Cu liste mai lungi ca o zi de post, oamenii au cumparat in special verdeturi si branza proaspata.
Preturile s-au mai rotunjit fata de zilele trecute, insa romanul vrea sa stie ca are pe masa si ceapa verde, si ridichi, si urda, si cas.
In Piata Obor din sectorul 2, nu mai incapea niciun ac. Aici am dat de tanti Florica, deja vestita printre clienti. Se spune despre ea ca ar avea cele mai bune verdeturi cultivate in propria gradina.
Si la raionul de mezeluri si branzeturi au fost destui clienti. Cei mai multi au cautat branzeturi aduse din marginimea Sibiului.
Vanzator: "E cea mai buna branza pe care puteti sa o cumparati! Buna, grasa , untoasa si foarte buna."
Si la Piata Sudului a fost furnicar. Intre zecile de tarabe, clientilor le este greu sa aleaga un producator.
Producator legume: "Avem de toate, astea-s preturi vechi de 20 de ani. Aici la Piata Sudului, e cele mai ieftine! Si calitate, si eco."
In tara, multi au cautat miei. S-au scumpit fata de zilele trecute. Un kilogram costa 25 de lei.
Dumitru Furna, crescator de animale: "Cerem 10 lei si ii vindem cum putem, bataie de joc. La fiecare trebuie sa ii lasi, ca romanul asa e invatat sa se tiganeasca."
Oamenii care vor friptura, drob sau bors de miel n-au avut ce sa faca: s-au asezat la coada inca de dimineata.
Pietele vor fi deschise si sambata, insa, e bine sa stiti ca au program scurt.