Companiile farmaceutice acopera personalul lipsa cu studenti

Dată publicare: 25-11-2008 00:00
Dată actualizare: 22-10-2012 17:10


Daca in ultimele saptamani s-a tot vorbit de disponibilizari, somaj sau concediu neplatit, aflati ca se fac si angajari. Cel mai cautat ramane personalul medical specializat.

E drept ca asistentii nu se inghesuie sa munceasca in spitale pe salarii extrem de mici, dar companiile farmaceutice au gasit solutia pentru lipsa oamenilor. Angajeaza studenti.

Nu stiu cum vom acoperi, ca trebuie sa isi ia si zilele libere. Unele au luat si cate jumatate de norma in plus ca sa acopere. Lucreaza si peste program, in limita, cat se poate legal.
Dr. Marcel Albean, sef sectie Chirurgie Plastica Spitalul de Pediatrie Brasov
Solutia recrutarii personalului inca din facultate pare a fi varianta la care apeleaza majoritatea lanturilor farmaceutice care incearca sa-si acopere posturile. Daca un absolvent este tentat sa vina pe un loc liber din domeniul farmaceutic pentru un salariu de inceput de 500 de euro, criza de asistente medicale ramane deocamdata fara rezolvare.

La spitalul de pediatrie din Brasov, de exemplu, se organizeaza lunar concurs pentru ocuparea celor 40 de posturi. Nimeni nu vrea sa vina pe un salariu de 1000 de lei, in medie.

In prezent, o treime dintre asistentii medicali si alte cateva sute de farmacisti lipsesc din sistemul sanitar.


VIDEO PROTVPLUS.RO