Cererile de adoptie pentru tripletele abandonate la maternitate se inmultesc. Ce vrea mama de la viitorii parinti ai fetelor

Dată publicare: 22-09-2015 18:45
Dată actualizare: 25-09-2015 07:02


Povestea celor trei fetite venite pe lume acum o luna la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin si abandonate dupa nastere a impresionat o tara intreaga, dovada ca cererile de adoptie se inmultesc.

Femeia de 32 de ani mai are patru copii acasa si sustine ca si-a lasat tripletele in spital pentru ca nu are cu ce sa le creasca. Acum, Cristina, Alexandra si Izabela asteapta o familie care sa le iubeasca si sa le ofere un viitor.

La doar doua zile dupa nastere, mama fetitelor a plecat din spital, abandonandu-le fara sa priveasca in urma. Traieste intr-un bordei saracacios, impreuna cu iubitul ei si cu ceilalti copii. Are 32 de ani, dar greutatile au imbatranit-o inainte de vreme.

"Reporter: O mare bucurie sa aveti 3 fete.
Jeaneta Bente, mama tripletilor: Asa e, a dat Dumnezeu.
Reporter: Si cum va simtiti ca renuntati la ele?
Mama: Ce sa facem cu ele acum, daca nu avem conditii...
Reporter: De cand ati plecat pana astazi ati mai fost sa le vedeti pe fetite?
Mama: Nu.
Reporter: De ce?
Mama: Nu ne-am dus ca nu avem bani.
Reporter: Astazi doua dintre ele vor fi externate , stiti?
Mama: Daca nu ne au anuntat si ei... Pentru fete... Asta e."

Autoritatile spun insa ca femeia nu stie sa citeasca sau sa scrie, dar a semnat - punandu-si amprenta - o declaratie prin care accepta ca institutiile de protectie a copilului sa le protejeze pe cele trei fetite. Marti, copilele au fost externate din maternitate sanatoase. Au fost luate in grija statului si internate intr-un centru special pentru prescolari.

Teodora Nitu, psiholog: "O sa fie date in grija unui asistent maternal profesionist. Vor fi monitorizare din punct de vedere medical si o sa fie demarate procedurile pentru adoptie."

Reporter: “Ce va doriti pentru fete?
Jeaneta Bente, mama tripletilor: Ce sa dorim? Sa mai vedem si noi fetele.
Reporter: Adica renuntati la ele, dar va doriti sa le mai vedeti, nu?
Jeaneta Bente, mama tripletilor: Da!"

Daca parintii le parasesc, dupa un an vor pierde orice drept asupra celor trei fetite.