Cat de pregatit e litoralul romanesc pentru vacanta de 1 Mai. 25% dintre camere sunt ocupate, desi Mamaia e inca in santier

25-03-2015 18:05


Litoralul romanesc este doritor de oaspeti. Doar cateva saptamani ne mai despart de prima vacanta din an, cea de 1 mai. Ca sa nu ii ocoleasca valul de turisti, hotelierii au aceleasi tarife ca anul trecut.

Drept urmare, 25% din locurile de cazare au fost deja ocupate, iar in topul preferintelor se afla, bineinteles, Mamaia si Vama Veche. In nordul litoralului, turistii ar putea avea parte de un concert surpriza sustinut de cantaretul britanic Craig David.

Craig David a ajuns pentru prima si singura data in Mamaia, in iulie 2013, cand a concertat intr-un club din nordul statiunii. A declarat atunci ca s-a simtit ca in Miami.

"Pare sa fie cel mai vesel loc din Romania in timpul verii, am auzit o gramada de lucruri bune despre acest loc, eu locuiesc in Miami si cand ma uit la soare, la plaja, simt aceleasi vibratii ca acasa, deci cu muzica potrivita va fi grozav in aceasta seara", spune artistul.

Prezent la targul de turism de la Chisinau, el a fost abordat de romani chiar in aeroport.

Corina Martin, presedinte Asocitia Litoral- Delta Dunarii:
"Ii place Mamaia, ne-a marturisit ca isi doreste foarte mult sa revina, suntem deja in primele faze de negocieri, intrarea ar fi practic gratuita in acest caz".

In privinta plajelor, un singur lucru este sigur: turistii nu vor gasi in plus niciun centimetru de nisip. Firmele care au castigat licitatiile pentru lucrarile de refacere, indiguire si renisipare au inregistrat deja intarzieri si cel mai probabil vor finaliza lucrarile abia in toamna.

Se ocupa de asta firma olandeza care a construit spectaculoasa insula artificiala din Dubai.

Sudul statiunii Mamaia este un adevarat santier. Plajele sunt acoperite de tone de piatra, insa autoritatile le-au cerut constructorilor sa curete zona pana la jumatatea lunii aprilie.

Partea buna este ca hotelierii si agentii de turism au anuntat ca tarifele de 1 mai au ramas la acelasi nivel de anul trecut.

Aurelian Marin, presedinte ANAT: "Litoralul romanesc de 1 mai este ieftin, o camera la 2 stele este de 100-120 de lei pe noapte, la trei stele se duce spre 200 de lei camera, in sud sunt mai ieftine cu 20-30 la suta, mai ieftine ca in Mamaia".

De 1 mai sunt asteptati sa ajunga pe litoral 35 de mii de turisti.

Tags: litoral, preturi, 1 mai,

VIDEO PROTVPLUS.RO