Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul


Ultimul update: Joi 13 Decembrie 2018 20:16
Data publicarii: Joi 13 Decembrie 2018 19:21
Categorie: Stiri Sociale

Pentru că vor să înceapă noul an fără prea multe kilograme în plus, mulți români vor încerca, de sărbători, câteva alternative la carnea de porc.

Așa că, pe mesele lor de Crăciun nu vor sta toba, cârnații, caltaboșii și slănina afumată, ci preparate mai ușoare: tochitură de mistreț cu vin alb, struț gătit pe cărbuni încinși, ori piftie de curcan.

La Castelul Cantacuzino din Buşteni, oaspeţii sunt aşteptaţi cu o delicatesă de sezon: medalion de mistreţ, aromat cu trufe.

Chef: "Un medalion de mistreţ pe dovleac, plăcintar, trufe proaspete culese de noi din pădurea din spatele castelului, ciuperci de pădure.”

Carnea de mistreţ, săracă în colesterol şi fără prea multă grăsime, este ţinută timp de 48 de ore într-un baiț special, care o frăgezeşte.

Nutriționist: "Cea mai slabă carne de vânat este mistreţul, are 4,3 la sută lipide, echivalent cu carnea de pui. Ar fi bine să alegem vânatul sau curcanul, carnea de porc având timpul de digestie dublu faţă de aceste cărnuri."

Găsiţi mistreţ la direcţiile silvice din ţară. Preţul variază între 9 şi 15 lei kilogramul.

O altă soluţie este carnea de struţ. Este mai săracă în colesterol prin comparaţie cu vita, puiul şi curcanul. Fileul se găteşte foarte uşor şi are o textură aparte.

Bucătar: "Ca să fie bună, suculentă, trebuie ţinută două minute pe o parte, două pe alta. Carnea de struţ este bogată în omega 3, omega 6, omega 9, bogată în fier. Textura este ca şi la carnea de vită, foarte fragedă."

Într-o fermă din Sebeş, sunt pregătite comenzile care vor fi livrate în toată ţara, dar şi în Germania şi Franţa. Preţul unui kilogram de carne de struţ variază între 40 şi 140 de lei.

Proprietar: "În această perioadă ni s-a dublat cererea. Oamenii vor file de struţ şi am avut cereri şi pentru carne pentru cârnaţi."

La Constanța, prosperă magazinele fermelor de curcani. Cei care preferă această carne întăresc statisticile care susţin că în ultimii ani se înregistrează o creştere uşoară a consumului.

Proprietar fermă: "Au început să consume din ce în ce mai mult, mai ales de sărbători. Pentru că au conştientizat că este o calitate net superioară la carnea de curcan faţă de carnea de porc."

Bucătar: "Putem să-l folosim şi pentru ciorbă, putem să-l folosim şi la piftie, îl putem înlocui şi în salata de boef. Putem să-l facem şi întreg la cuptor."

Potrivit asociaţiei crescătorilor de păsări, un român mănâncă în medie până la 20 de kilograme de carne de pasăre pe an, cu 35 la sută sub media Uniunii Europene.

Tags: porc, carne, craciun,

Ce metode folosesc hoţii de Sărbători. Chiar şi
Ce metode folosesc hoţii de Sărbători. Chiar şi "bătrâneii inofensivi" pot fi infractori
Descoperire șocantă în apropierea Strasbourgului cu câteva ore înainte de atentat
Descoperire șocantă în apropierea Strasbourgului cu câteva ore înainte de atentat
Bilanț actualizat al victimelor după atentatul terorist de la Strasbourg
Bilanț actualizat al victimelor după atentatul terorist de la Strasbourg
VIDEO PROTVPLUS.RO
Laura Popa - MasterChef 2019

Laura, specialistă în domeniul finanțelor, vrea să demonstreze că este demnă de acest show și i-a îndulcit pe chef Hadad, Chelaru și Tudoran. "Doamne ajută de bărbatul care reușește să mă suporte"


06:51
Sergiu Nap si Oana Chele - MasterChef 2019

O stilistă și un scenograf au venit să facă artă în bucătăria MasterChef


03:00
Ramona Bumbac - MasterChef 2019

Ea este Ramona, are 40 de ani și a venit cu un preparat care i-a făcut pe chefi să se contrazică: "Mie mi se pare că femeia a ieșit din zona de confort..."


07:45
Andrei Popa - MasterChef 2019

Andrei Popa, ”Hipster Jesus”, a pregătit o farfurie care i-a dat pe spate pe cei trei jurați


06:43
. Denisa Chirilă - MasterChef 2019

Denisa Chirilă, cardiologul care le-a dat palpitații juraților Masterchef: ”Seara, frâng inimi”


06:47
Denisa Chirilă, cardiologul care le-a dat palpitații juraților Masterchef: ”Seara, frâng inimi”

00:29
Românii au talent - Fii eroul nostru!

00:30
Românii au talent - Fii eroul nostru!

00:30
Cristi Minculescu și Pacha Man au lansat "Unde inima mea bate", o piesă cu un mesaj special pentru românii plecați în străinătate

03:58
Gospodari Fără Pereche - Fetelor, alegeți-vă jumătatea!

00:30
Tot mai mulți români aleg bone pentru pentru animalele de companie. Cât costă serviciul
Tot mai mulți români aleg bone pentru animalele de companie. Cât costă serviciul
Ce arată testul pentru droguri în cazul șoferului care a atacat oameni în benzinării
Leguma care s-a scumpit din cauza secetei. E folosită inclusiv pentru deserturi
Elevii cu probleme sociale sau de comportament, ajutați în discuții cu dascălii și părinții
2000 de motocicliști la un marș pentru schimbarea legislației rutiere. Solicitarea lor
Tot mai mulți copii merg la școli private. „La stat trebuia să tocesc efectiv cartea”
Un Teatru pune în scenă spectacole pentru copii
Copiii, învățați de actori să protejeze planeta. „Pleacă acasă cu un gând în plus”
Reacția unor copii la vederea unei specialități cu caracatiță: „N-am văzut așa ceva"
Zilierii, tot mai greu de găsit. Soluția găsită de un viticultor pentru a culege strugurii
Fete învățate să le țină piept atacatorilor după tragedia de la Caracal. Cum se pot apăra
Descoperire alarmantă după a fost cântărit ghiozdanul unei eleve de clasa a IV-a
Înălțarea Sfintei Cruci. Ce spune tradiția că NU e indicat să faci în această zi