Descoperire șocantă în apropierea Strasbourgului cu câteva ore înainte de atentat

13-12-2018 16:14


atac strasbourg, atentat, atac terorist, franta, Chérif Chekatt

Mai multe morminte au fost vandalizate cu mesaje antisemite, în Strasbourg, chiar înaintea tragediei de la Târgul de Crăciun, unde au murit 3 persoane, iar alte 13 au fost rănite, dintre care 5 grav, conform unui bilanţ revizuit.

Pe morminte au apărut simboluri naziste și numerele 88 - care simbolizează salutul nazist și 14, numărul care face trimitere la sloganul specific organizațiilor neonaziste: „Trebuie să protejăm existența poporului nostru și viitorul copiilor albi”, scrie Daily Mail.

Cimitirul evreiesc se află în comuna Herrlisheim, la aproximativ 20 de kilometri distanță de Strasbourg. Este al patrulea incident de acest fel, în doar două luni.

La doar câteva ore după descoperirea mormintelor vandalizate, Cherif Chekatt, un extremist Islamic, a ucis trei persoane și a rănit alte 13 la Târgul de Crăciun din Strasbourg.

Marţi seară, cu puţin timp înainte de ora locală 20:00, un bărbat identificat drept Cherif Chekatt, un locuitor din Strasbourg în vârstă de 29 de ani, a intrat în centrul istoric al oraşului, în mijlocul Târgului de Crăciun, şi a deschis focul de mai multe ori asupra trecătorilor.

Având asupra sa un pistol şi un cuţit, el s-a angajat apoi într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, care l-au rănit la braţ, însă a reuşit să fugă.

Peste 700 de poliţişti sunt în căutarea sa.

La Strasbourg a fost creată o 'celulă pentru sprijin psihologic' pentru răniţi şi apropiaţii victimelor.

Poliţia naţională franceză a lansat, miercuri seara, un apel către martori în vederea găsirii celui mai căutat om în Franţa, presupusul autor al acestui atentat - care s-a soldat cu doi morţi şi un rănit în moarte cerebrală şi alţi 12 răniţi, relatează news.ro.

”Atenţie, individ periculos, nu interveniţi singuri”, a avertizat poliţia, descriind un bărbat înalt de 1,80 metri, cu ”pielea mată”, ”corpolenţă normală” şi ”un semn pe frunte”. orice persoană care deţine ”informaţii ce permit localizarea sa” este îndemnată să sune la 197.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO