"Cand n-am trimis bani, s-a terminat iubirea". Povestea Claudiei scoate la iveala si alte romante online cu "soldati SUA"

31-03-2015 18:01

Povestea Claudiei, care traieste o idila, pe internet, cu un presupus soldat american, desi acesta ii cere constant bani, starneste un val de reactii.

Mai multe femei recunosc ca si ele au fost abordate in acelasi mod. La nivel mondial pare sa fie chiar un fenomen. In America, pe Facebook a aparut si o pagina speciala care le avertizeaza pe credule ca diversi impostori fac averi pe seama naivitatii lor.

"Am fost ceruta in casatorie in acelasi mod... mi s-au cerut, identic, bani. Eu nu am trimis... s-a terminat pe loc iubirea" - ne-a scris o telespectatoare din Iasi, care a aflat de la Stirile Pro TV povestea Claudiei din Caras-Severin, femeia de 40 de ani care i-a trimis pana acum 4.000 de euro unui soldat american de care s-a indragostit pe internet.

Reporter: Cand i-ati auzit ultima data vocea?
Claudia: Alaltaieri seara. De pe telefonul prietenului sau, cu numar ascuns si m-a intrebat cum sunt. Mi-a spus ca ii lipsesc foarte mult, ca ma iubeste foarte mult si s-a interupt.

A cucerit-o, spune femeia pe atunci abia divortata, cu vorbe dulci si declaratii marete. Problema e ca ii cere constant bani, mai ales de cand, spune el, a fost ranit in Afganistan. Claudia il crede orbeste, chiar daca de un an de zile, de cand au inceput sa discute online, l-a vazut numai in poze.

"Mi-am pus un semn de intrebare in momentul in care el mi-a spus ce am de facut, dar mi-a trimis foarte multe poze. Nu are el timp sa se tina de treburi de genul asta...", spune Claudia.

Claudia recunoaste ca nu intelege prea bine limba engleza, dar face eforturi. Dimineata chiar ar fi primit un mesaj de la el, prin care ii marturisea ca ar veni acum in Romania sa se casatoreasca, daca ar avea cu ce.

"Are nevoie doar de suma de 500 de euro pentru a plati acele facturi medicale. Este in afara a nu stiu ce... cheltuielilor militare, sau ceva de genul... Nici nu prea inteleg foarte bine engleza, folosesc translatorul", spune Claudia.

In America, inselatoriile de acest tip au luat amploare. Cel mai cunoscut caz este al unei femei care i-a trimis unui iubit cunoscut pe net, dar pe care nu l-a intalnit niciodata, peste un milion de dolari.

Pe Facebook, o pagina denumita "Inselatorii cu povesti de iubire cu militari" le avertizeaza pe femei sa nu cada in plasa sarlatanilor. Tot aici sunt postate si fotografiile unor soldati ale caror identitati sunt folosite frecvent.

Povestea Claudiei a starnit revolta printre telespectatori care au comentat intens cazul pe www.stirileprotv.ro.

-► "Cat de indragostit poti sa fii incat sa-ti trimiti economiile unui necunoscut? Chiar sa nu te prinzi ca te fraiereste? E de 'Doamne fereste!'"

-► "In aceeasi situatie sunt si eu, numai ca eu nu am apucat sa-i trimit bani."

-► "Sa isi ia adio de la bani. E o chestie identica cu metoda accidentul de la noi."

Singura care nu se lasa este Claudia. Ea crede cu tarie in povestea de iubire cu "soldatul" Nicolas. Si nu se opreste pana nu il vede in carne si oase.


VIDEO PROTVPLUS.RO