Campanie de vaccinare împotriva rujeolei gratuită, în Mures


Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Marti 22 August 2017 16:58
Categorie: Stiri Sociale

Campanie de vaccinare la Târnăveni: reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, împreună cu medicii de familie şi asistenţii mediatori au bătut marţi la uşa famiilor care refuză să îşi imunizeze copiii.

După ce adulţii au fost informaţi despre beneficiile vaccinării, au acceptat injectarea celor mici. Serul ROR este distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

O femeie cu trei copii l-a vaccinat doar pe unul dintre ei, anul trecut, la şase ani.

O fetiţă de trei ani şi un băieţel de şapte ani nu au fost imunizaţi niciodată. Marţi, mama şi-a adus copilul în cabinetul improvizat la intrarea în cartier, după ce în urmă cu o zi a fost anunţată de asistentul mediator că ar fi indicat să participe la întâlnire.

Cazul femeii nu este singular. Mulţi părinţi au refuzat vaccinul pe motiv că au auzit despre efectele negative ale acestora.

Mediatorii explică răbdători fiecărei familii care este importanța vaccinurilor, mai ales că în zonă a fost epidemie de rujeolă.

Deşi au fost anunţaţi din timp, doar jumătate din copiii aflaţi în evidenţă au fost vaccinaţi marţi.

Dr. Daniela Mărginean, medic: "Le e teamă şi zvonurile că ar paraliza, că ar face diferite boli. Sunt cam reticienți. Epidemia de rujeolă a fost izbucnită de anul trecut din octombrie şi încă nu putem spune că finalizat."

Campania de vaccinare va continuă în judeţul Mureş toată săptămâna. La nivel naţional peste 8400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă iar 30 au murit din cauza complicaţiilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO