100 de avioane militare si civile au facut acrobatii spectaculoase pe cerul Romaniei, la show-ul aviatic BIAS


Ultimul update: Marti 25 Iulie 2017 06:52
Data publicarii: Sambata 22 Iulie 2017 08:45
Categorie: Stiri Sociale

Aproape 100 de avioane militare si civile au facut acrobatii spectaculoase si au desenat inimi pentru admiratori, dar mai ales pentru admiratoarele de la sol.

"Coregrafiile" din aer au fost urmarite la cel mai mare miting aviatic din tara organizat pe aeroportul din Baneasa. Spectatorii au putut vedea si avioanele de vanatoare F16 ale fortelor armate romane.

Show-ul aviatic a fost deschis de Aeroclubul Romaniei, dar si de Fortele Aeriene Romane. Show-ul pilotilor romani, aflati la mansele noilor F16, a fost spectaculos. Oamenii au putut vedea in actiune si un Spartan, aeronava de transport a Armatei Romane, care poate transporta si 62 de militari.

Si pilotii de la Air National Guard din armata americana au facut demonstratii cu avioanele de vanatoare F15.

Apoi a venit randul avioanelor civile. La un moment dat, pe cer a aparut chiar si un Boeing 737 de la Tarom insotit de 4 avioane militare.

Spectatorii au putut si sa viziteze unele avioane. Cel mai mare interes a fost pentru AWACS, o adevarata platforma radar aeriana, care detecteaza avioane, nave si vehicule la mare distanta si coordoneaza atacuri.

Cei care s-au hotarat sa se faca piloti au aflat de la Aeroclubul Romaniei cum se pot inscrie gratuit la cursuri.

La sol, copiii si adultii au urmarit cu inima stransa acrobatiile. Sofia a fost entuziasmata de desenele de pe cer.

Chiar daca a fost extrem de cald, showul aviatic de pe Baneasa, BIAS, aflat la a 9 editie, a atras aproape 150 de mii de spectatori.

VIDEO PROTVPLUS.RO