Calendar BACALAUREAT 2013. Cand vor fi sustinute examenele si la ce probe

bacalaureat 2012

Examenul de bacalaureat din 2013 va fi sustinut la aceleasi probe ca cele din acest an, in perioada 10-28 iunie candidatii vor fi evaluati la probele orale, iar din 1 pana in 5 iulie vor fi testati la probele scrise.

Potrivit calendatului examenului de Bacalaureat 2013, prima sesiune are loc in perioada iunie - iulie, candidatii putand sa se inscrie in perioada 27-31 mai.

Cursurile la clasele a XII-a si a XIII-a se vor incheia in 31 mai 2013. Examenul de Bacalaureat 2013 incepe in 10 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), sustinuta pana in 12 iunie.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2013

In perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B), urmata in 17-21 iunie de proba de evaluare a competentelor digitale (proba D) si in 25-28 iunie de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).

Citește și
bac diferentiat
Finalul mitului "Facultatea e pentru toti". In 2013, Romania cauta si ospatari, frizeri sau cizmari
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Probele scrise de la Bacalaureat 2013 vor fi sustinute in 1 iulie la Limba si literatura romana (proba E a) si in 2 iulie - la Limba si literatura materna (proba E b). Testarea va continua in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii (proba E d).

Rezultatele vor fi afisate in 8 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00, urmand ca in perioada 9 -11 iulie sa fie solutionate. Rezultatele finale vor fi afisate in 12 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc in perioada august-septembrie, inscrierile fiind programate din 15 pana in 19 iulie.

In 19-20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in 19-21 august - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 20-21 august - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala si in 22-23 august - evaluarea competentelor digitale.

Din 26 august vor incepe probele scrise, prima testare fiind la Limba si literatura romana, urmata in 27 august de Limba si literatura materna, 28 august - proba obligatorie a profilului si 30 august - proba la alegere a profilului si specializarii. Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

Calendarul privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat din 2013 a fost aprobat prin Ordin al ministrului Educatiei.

Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene sau a municipiului Bucuresti ori din proprie initiativa, potrivit actului normativ.

Totodata, prin ordinul de ministru au fost aprobate noi programe pentru disciplinele matematica, fizica, chimie, logica, argumentare si comunicare si economie sustinute la cele doua sesiuni ale examenul de bacalaureat din 2013. Programele pentru celelalte discipline ale examenului de bacalaureat din 2013 raman cele aprobate in 2010 prin ordin al ministrului Educatiei.

Bacalaureatul din 2013 se desfasoara in conformitate cu Metodologia de organizare si desfasurare a examenului - 2011, aprobata prin ordinul ministrului Educatiei nr. 4799/2010.

Lista disciplinelor la care candidatii sustin examenul de bacalaureat in cele doua sesiuni din 2013 ramane cea aprobata in 2010 prin ordinul ministrului Educatiei.

Comisia Nationala de Bacalaureat poate elabora instructiuni si proceduri, in vederea bunei organizari si desfasurari a examenului de bacalaureat din 2013, se mai arata in ordinul de ministru.

Comisiile de bacalaureat judetene si cea a municipiului Bucuresti trebuie sa asigure si la bacalaureatul din 2013 camere de supraveghere video in salile in care se desfasoara probele examenului, in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si in salile in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Bacalaureatul diferentiat a ajuns in dezbatere la Senat. Citeste aici PROIECTUL NOULUI BAC
Bacalaureatul diferentiat a ajuns in dezbatere la Senat. Citeste aici PROIECTUL NOULUI BAC

Ajuns in Senat, bacalaureatul diferentiat propus de Ecaterina Andronescu a starnit dezbateri aprinse. Nici politicienii nu stiu daca noul tip de examen va rezolva problema rezultatelor slabe din ultimii ani.

Finalul mitului
Finalul mitului "Facultatea e pentru toti". In 2013, Romania cauta si ospatari, frizeri sau cizmari

Am pus punct celui mai negru bacalaureat din ultimele doua decenii. Iar contestatiile au reusit sa ii salveze doar pe 10 la suta dintre candidatii picati in sesiunea de toamna.

"Permis de munca" pentru tinerii care vor o meserie. Cum va arata BACALAUREATUL profesional din 2013

Liceenii vor putea opta de anul viitor pentru un nou tip de bacalaureat: cel profesional, daca nu mai doresc sa-si continue studiile.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.