Au de crescut doua fetite blonde cu ochi albastri. Cea mai mare dorinta a doi parinti paralizati din Iasi

Dată publicare: 06-04-2017 16:47
Dată actualizare: 09-04-2017 07:47


O poveste impresionanta de familie are in centru doua copile de doi ani si sapte luni din judetul Iasi si pe parintii lor, ambii cu handicap de gradul unu in urma unor accidente cumplite.

Atat mama, cat si tatal gemenelor au ramas cu partea stanga a corpului paralizata, insa din dragoste si-au dorit copii. Acum vor sa termine casa pe care se straduiesc s-o ridice inca dinaintea nsterii fetitelor, insa din pensiile lor si alocatiile celor mici nu reusesc mare lucru...

Domnul Costica a paralizat in urma unui accident pe cand avea doar doi ani. Parasit de parinti, a fost crescut de un bunic. Prima sotie i-a murit calcata de tren, iar acum patru ani s-a recasatorit cu doamna Doina, deasemenea paralizata. A visat intr-o noapte cum ducea de mana doi baietei blonzi cu ochii albastri, insa Dumnezeu i-a dat doua fete cu par auriu - cea mai de pret avere a familiei.

Cei care doresc sa ii ajute pot face o donatie contactandu-l pe Costel Fistis, comuna Tatarusi, Iasi, la numarul de telefon 0751.344.911.

Sotia a ramas paralizata, spune ea, in urma unei injectii facute tot la varsta de doi ani. Au aflat despre dubla sarcina tot in urma unei experiente traumatizante: s-au intoxicat intr-o iarna cu monoxid de carbon si au ajuns la spital, unde au aflat ca femeia este gravida. Din indemnizatiile de handicap de gradul intai si din alocatii familia castiga circa 1.200 de lei lunar, bani din care cu greu poate sa-si ridice casa mult visata.

Costica Fistis, tatal fetitelor: "Eu am visat inainte de a ramane sotia gravida, am visat ca ma plimbam prin fata primariei cu doi baieti cu ochi albastri, blonzi... Cand am auzit vestea ca am doua fetite m-am bucurat mult."
Reporter: "Si cea mai mare dorinta a dvs. este sa aveti casa?"
Costica Fistis: "Sa avem unde locui ca aici e dat cu acte..."

Doina Fistis, mama fetitelor: "Mi-am dorit foarte mult copii. Le dau la gradinita, la scoala, sa faca un liceu, sa aiba serviciul lor, banul lor. Noi le-am facut sanatoase, ele sa mearga inainte."

Bunicul barbatului are 85 de ani si inca se joaca cu stranepoatele pe care le iubeste ca pe ochii din cap.

Neculai Miron, strabunicul fetitelor: "Dimineata cand se scoala vin la mine acolo, ce faci bunicule, buna dimineata... Are grija de ele, le spala, le da de mancare. O femeie de la primarie le-a zis ca trebuia sa dea una la stat." (rade)

Maricica Lazar, vecina: "Se descurca foarte bine, fetele sunt ingrijite, toata ziua le plimba, ce sa spun despre ei altceva... e foarte bine."

Pe langa cheltuielile cu casa, familia va mai avea un hop de trecut la toamna, cand fetitele vor incepe gradinita si vor avea nevoie de haine noi si rechizite.


VIDEO PROTVPLUS.RO