Asistaţi social, trimişi la interviuri de angajare de primar. "Ba sunt bolnavi, ba au copii mici"

18-09-2018 16:04


asistati social

Primarul comunei Craiva (judeţul Arad) a programat la interviuri de angajare 70 de localnici care trăiesc din venitul minim garantat.

În jur de 30 de tineri din comuna arădeană Craiva, beneficiari ai venitului minim garantat, au fost convocaţi, marţi dimineaţă, de primarul Ioan Bercea, pentru a se prezenta la interviuri de angajare într-o fabrică de cablaje auto din localitatea Nădab, scrie News.ro. Sunt primii dintre cei 70 de săteni aflaţi în plată pe care edilul vrea să îi angajeze în luna septembrie.

Primarul a declarat, pentru News.ro, că reprezentanţii fabricii l-au întrebat dacă în comuna pe care o conduce ar exista forţă de muncă disponibilă, în condiţiile în care se fac angajări pentru că există deficit de personal. ”Atunci mi-a venit ideea, avem în jur de o sută de oameni care încasează lunar ajutorul social. Sunt tineri, apţi de muncă şi stau degeaba... Unii s-au obişnuit să ia bani de la stat şi nici la munca în folosul comunităţii, care este obligatorie, nu vor să vină. Caută tot timpul motive, ba că sunt bolnavi, ba că au copii mici acasă... Dacă vor refuza angajarea, le facem raport să nu mai primească ajutor social”, a declarat edilul.

„Sper să nu ne facă surprize urâte şi să refuze să se angajeze, că atunci nu li se mai cuvin nici bani degeaba de la stat”, a spus Ioan Bercea. În comuna Craiva sunt 99 de beneficiari de ajutor social.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO