Artă şi natură. Un clujean sculptează în fân!

Ultima actualizare: 12-04-2012 17:02
Artă şi natură. Un clujean sculptează în fân!

Dacă majoritatea artiştilor îşi doresc ca lucrările lor să dăinuie în timp, există şi talente care preferă prezentul. Este şi cazul unui clujean, care sculptează în fân de mai bine de zece ani.

Bărbatul şi-a împânzit curtea cu lucrări uriaşe, în care materialul neconvenţional se supune fidel talentului şi inspiraţiei sale.

Un mijloc de transport spre o altă lume din fân. Nu e nici pe departe ultima tehnologie de călătorie în spaţiu. E cât se poate de aproape de natură. Un simplu glob cu schelet metalic şi înveliş de fan, înaltat la un metru de pământ, în vârful unui deal.

Erno Bartha este un fost om de afaceri din Cluj. A renunţat la ele pentru artă şi natură. Are acum în curtea casei din satul Vlaha o expoziţie care creşte pe zi ce trece. Lucrările sunt parcă desprinse din lumi ireale, iar la cât sunt de mari, este imposibil să nu le observi din stradă.

Lucrul cu fânul l-a descoperit după ce profesorul care l-a îndrumat în timpul Facultăţii de Arte Plastice i-a cerut să folosească pentru o lucrare un material neconvenţional. Toate lucrările din fân, de 5-6 metri înălţime, îşi au un corespondent în miniatură, în bronz.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO