Arcul de Triumf, iluminat in roz ca simbol al luptei impotriva cancerului


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 04:10
Data publicarii: Miercuri 01 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Arcul de Triumf are miercuri culoarea sperantei si a generozitatii. In fiecare an, pe 1 octombrie, Fundatia Renasterea ilumineaza in roz o cladire simbol din Bucuresti, ca un semn al luptei impotriva cancerului la san.

Evenimentul continua traditia de anii trecuti, cand Ateneul Roman, Teatrul National sau Cercul Militar National au fost iluminate in roz de 1 octombrie.

Actrita Fran Drescher, ea insasi o supravietuitoare a luptei cu teribila boala, a venit ca Ambasador al Statelor Unite ale Americii in Lume pentru Sanatatea Femeii, ca sa le spuna romancelor cum sa invinga cancerul.

Initiativa Mondiala de Iluminare in Roz a fost marcata aseara in 40 de tari. In Romania, alaturi de Bucuresti, cladirile au fost iluminate in roz si in alte zece orase. La Targu Mures, Bastionul Cetatii a imbracat culoarea sperantei si a generozitatii, iar la Botosani, Spitalul Judetean.

Personalitatile invitate au licitat, intr-o cafenea din Capitala, pentru obiecte de arta in scopuri caritabile. Banii adunati vor fi folositi pentru continuarea campaniilor de informare, a programului de depistare a cancerului si de sprijinire a persoanelor afectate de aceasta maladie.

Mihaela Geoana, presedinta Fundatiei "Renasterea" are si un sfat pentru a nu ajunge sa avem nevoie de doctor: o viata sanatoasa.

Fetitele de clasa a IV-a, vaccinate impotriva cancerului de col uterin
Fran Drescher, alias
Ungaria: o fetita bolnava de cancer isi continua studiile cu o camera web
VIDEO PROTVPLUS.RO