Ar putea merge din nou, dupa ce a fost operata pe coloana vertebrala

Dată publicare: 29-01-2011 17:48
Dată actualizare: 27-08-2012 16:12


Cu sanse de reusita 1 la 1000, medicii din Timisoara s-au incumetat sa opereze pe coloana vertebrala o pacienta ranita grav. Femeia, in varsta de 51 de ani, a fost implicata la sfarsitul anului trecut intr-un accident rutier in care fiul ei a murit.

Risca sa ramana imobilizata la pat pana la sfarsitul vietii daca interventia, extrem de delicata, nu reusea. Insa echipa formata din zece medici si asistente a reusit minunea.

Ca sa ii salveze viata Rodicai Bonculescu, sase medici si patru asistente au participat la o operatie care a durat opt ore.

Au fost de fapt mai multe interventii: una pregatitoare, alta prin care pacientei i s-au montat suruburi pe coloana vertebrala si, in final, i s-a eliminat vertebra fracturata. Totul a fost facut pentru a proteja maduva.

Anul trecut, pe 30 decembrie, Rodica Bonculescu a trecut prin cel mai greu moment al vietii. Impreuna cu sotul, fiul, nora si nepotul de 4 ani, au plecat cu microbuzul familiei intr-un parc de distractii. Dupa cativa kilometri, masina lor a iesit de pe sosea si s-a zdrobit de un copac. Fiul femeii, un tanar de 32 de ani, a murit pe loc. Cel mai usor a scapat copilul.

Femeia ranita in accident a stat mai mult de o luna in spitale pana cand a fost stabilizata si medicii au decis ca o pot opera. Medicii spun ca peste o luna de zile femeia ar putea incerca sa mearga din nou.

Tags: operatii,


VIDEO PROTVPLUS.RO