Anunțul ministrului Muncii despre alocații. Ce s-ar putea schimba


Ultimul update: Miercuri 19 Februarie 2020 20:05
Data publicarii: Miercuri 19 Februarie 2020 18:37
Categorie: Stiri Sociale

Alocațiile pentru copii ar putea fi plătite cu vouchere care să fie folosite doar pentru produse pentru copii și hrană.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că unii părinți cheltuiesc banii celor mici pe alcool, țigări sau chiar jocuri de noroc, așa că va pune în consultare publică un proiect privind schimbarea sistemului. Astfel, Guvernul vrea să se asigure că alocațiile vor fi folosite doar în interesul copiilor.

Cei 150 sau 300 de lei pe care îi primește un părinte pentru fiecare copil, în funcție de vârstă, ar putea ajunge sub formă de tichete. Cu ele, părinții ar putea să cumpere strict ce e necesar pentru cei mici.

Femeie: „Mi se pare o idee minunată, mai ales la țară, că toți banii îi cheltuiesc pe tot felul de, să nu zic, băuturi și alte lucruri care nu sunt utile copilului."

Femeie: „Este o inițiativă bună, da copilul trebuie să și mănânce, nu? Nu numai hăinuțe și rechizite."

Femeie: „Cred că ar fi ok să le dea și sub formă de vouchere. Nu știu, cred că le-ar folosi fix pentru copil. Părintele respectiv nu ar mai putea să cumpere ceva care să îl folosească el. Cred că măcar bănuții ăia puțini să îi folosim pentru ei."

Ministerul Muncii, Violeta Alexandru, spune că unii părinți folosesc banii din alocații pentru alte lucruri decât pentru îngrijirea copilului.

Violeta Alexandru, ministrul propus: „Țigări, alcool, păcănele."

Pe de altă parte, asociațiile de părinți propun depunerea alocațiilor în conturi pentru studii.

Iulian Cristache, președinte Federația Națională a Asociațiilor de Părinți: „Unii pe meditații sau depuși în conturi pentru studii. Ar fi bine cu dublarea alocațiilor."

Violeta Alexandru nu respinge un sistem cumulat, bani plus vouchere, mai ales că dublarea alocațiilor a fost amânată pentru luna August.

În Parlament există și alte propuneri pentru copii: tichete pentru trusoul bebelușilor sau pentru excursii cu școala.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO