Ancheta in cazul crucii care i-ar fi apartinut lui Arsenie Boca. "Sa nu aprovizionam excesul de adrenalina duhovniceasca"

Ultima actualizare: 12-09-2015 07:15

Povestea crucii de la Brasov, despre care unul dintre preoti pretinde ca i-ar fi apartinut lui Arsenie Boca, a ridicat serioase semne de intrebare, iar Mitropolia Ardealului va declansa o ancheta.

Localnicii, dar si alti preoti sustin ca obiectul bisericesc apartine, de fapt, lacasului de cult, iar singura legatura a parintelui cu aceasta cruce este faptul ca a tinut-o in mana odata, cu ocazia unei slujbe.

Tocmai acest aspect, spun mai marii bisericii, trebuie lamurit. Totodata, trebuie sa se stabileasca daca nu cumva preotii care au raspandit zvonul au urmarit, de fapt, sa dezvolte afaceri de pe urma pelerinilor atrasi de renumele parintelui Arsenie Boca.

Piosi din cale-afara, o parte din pelerinii care au venit la Brasov sunt convinsi ca se inchina crucii care i-a apartinut parintelui Arsenie Boca si se asteapta si la minuni.

"Este o cruce sfanta... si care face minuni.... Cum sa nu fie crucea lui Arsenie Boca? Aceasta cruce este sfanta, cum s-ar zice", spune un barbat.

In timpul unei slujbe, insa, unul dintre preoti le-a spus enoriasilor adevarata poveste a crucii, care nu a apartinut niciodata lui Arsenie Boca. Obiectul ar fi fost donat bisericii de catre o familie din Scheii Brasovului si, din 1923, se afla in altar la loc de cinste, sustin oamenii.

Pusi in fata realitatii, oamenii gasesc repede posibile explicatii ale intentiei celor care au tinut sa raspandeasca zvonul.

"Posibil o afacere... Avem crucea lui Arsenie Boca, lumea vine aici, pelerinaj si restul partilor materiale care se castiga din ele. Uitati ce se intampla la mormantul parintelui la Prislop... Pelerinaj si 25 de milioane de euro afaceri" - explica un alt barbat.

Mitropolia Ardealului va declansa o ancheta pentru a lamuri povestea crucii de la Brasov.

Preot Constantin Nicula, Mitropolia Ardealului: "Mitropolia Ardealului va avea, in saptamanile urmatoare, o discutie cu cei care au propus aceasta cruce ca fiind a parintelui Arsenie. Trebuie sa fim extrem de echilibrati si sa nu aprovizionam in plus excesul de adrenalina duhovniceasca."

Prelatii care au raspandit zvonul ca acea cruce ar fi apartinut parintelui Arsenie Boca vor fi chemati sa dea explicatii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO