Amenda pentru Educatie

30-09-2008 00:00


Sindicatul Functionarilor Publici cer majorarea salariilor cu 50%

Chipul Educatiei radiaza de fericire. Dupa 18 ani, meseria de dascal nu mai este cenusareasa profesiilor din Romania, ea devine atractiva si interesanta, mai ales din punct de vedere financiar.


Izbanda sindicatelor din Educatie, consfintita ieri de votul unanim al Camerei Deputatilor, merita rauri de sampanie: un debutant de scoala generala sau liceu va primi un salariu de 1.512,8 lei, iar un profesor cu 40 de ani vechime va ridica de la casierie, pentru o luna lucrata, 2.926 de lei. 

Nici cadrele didactice universitare nu raman mai prejos. Preparatorul – cea dintai treapta profesională din universitate – va avea un salariu de 1.731 lei, iar profesorul universitar, seniorul scolii romanesti, va avea un salariu de 12.151,6 lei. Fata de ceea ce primesc astazi cadrele didactice (profesorul universitar – 3.800 lei – net; asistentul universitar – 883 lei; profesorul cu grad didactic I si 40 de ani vechime – 1.700, iar profesorul debutant – 900 lei), ceea ce li se promite este mai mult decât un vis feeric. Imaginati-va ca un debutant dintr-un liceu, care abia ridica astazi 900 de lei, va multumi pana la cer deputatilor si senatorilor care, in sfarsit, au aprobat majorarea salariilor, cand la chenzina pentru luna octombrie va incasa 1.440 de lei. Parca mai vii de-acasa. Te mai trage ata si spre scoala. 

Citeste articolul complet pe www.gandul.info.

Sursa: Gandul

VIDEO PROTVPLUS.RO