Alternativa la restaurante: Românii înstăriți cheamă bucătari acasă să le gătească

×
Codul embed a fost copiat

Pentru că românii n-au mai putut intra într-un restaurant de cinci luni, unii bucătarii au schimbat strategia și au mers acasă la clienți. Cei cu gusturi fine și dare de mână au avut astfel... un "chef- privat".

Bucătarii se ocupă nu doar de gătit, ci și de cumpărături, iar la final spală și vasele. Clienții se pot bucura în liniște de prânz, sau de cină, la fel ca la restaurant.

Echipaţi cu ustensile şi ingrediente, bucătarii s-au prezentat la poarta familiei Pop. Pentru o zi, gospodina casei a decis să lase prânzul pe mâna profesioniştilor.

Bucătar: "O să avem un rulou cu brânză, un rose beef cu dulceaţă de roşii. Apoi avem la fel de bază un piept de raţă, iar la desert o să aveţi o inimă caldă de ciocolată sau lava cake.

"Bucătarii personali" sunt foarte populari în străinătate. De când s-au închis restaurantele, au început să fie apreciaţi şi la noi în ţară. Unul dintre ei este braşoveanul Bogdan Cozma.

Citește și
Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii anunţă că se poate ajunge la 1.500 cazuri de Covid-19 zilnic. Sunt luate în calcul noi restricții
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Chef Bogdan Cozma: "Avem sigur câte un eveniment pe săptămână. Spre exemplu, de astăzi până pe 15 septembrie cred că avem doar o dată liberă, pe 9 seara, în rest toate ne sunt ocupate. Clientul trebuie doar să ne sune, să ne spună ceea ce îşi doreşte. Stabilim împreună un tipar de meniu, care poate suferi mici modificări în funcţie de cerinţe."

Clienţii pot asista la pregătirea mesei sau se pot relaxa la un pahar, în aşteptarea ei. Masa e gata în cel mult două ore.

Mona Pop, clientă: „De mult îmi doream să organizez aşa o masă, să vină cineva şi să îmi gătească şi mie cineva. Poţi să stai relaxat acasă şi cineva să îţi gătească şi să îţi aducă mâncarea la masă. Şi vorbim despre un bucătar, nu oricine. E nepreţuit!”

Chef Bogdan Cozma: "Oamenii aleg tipul ăsta de cină, de servicii. Din perspectiva mea sunt trei categorii: este omul acela care te cheamă când are o zi onomastică, festivă. Cealaltă categorie sunt oamenii care fac bussines, vor o zonă mai retrasă. Și mai sunt oamenii pe care eu îi ador cel mai mult, cei care mă cheamă la ei acasă fără să aibă prea multe în frigider şi le gătesc cu ce au în frigider.”

Preţurile pentru un "bucătar privat" pleacă de la 175 de lei de persoană, pentru un meniu complet. În preţ sunt incluse şi cumpărăturile făcute pentru gătit.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Restaurantele și teatrele se redeschid în incertitudine. Guvernul nu a publicat normele de organizare
Restaurantele și teatrele se redeschid în incertitudine. Guvernul nu a publicat normele de organizare

Deși restaurantele, teatrele și cinematografele por fi deschise de marți, proprietarii nu ştiu ce au de făcut în totalitate. Guvernul a adoptat luni hotărârea de redeschidere, dar n-a publicat și normele de organizare.

Ministrul Sănătăţii anunţă că se poate ajunge la 1.500 cazuri de Covid-19 zilnic. Sunt luate în calcul noi restricții
Ministrul Sănătăţii anunţă că se poate ajunge la 1.500 cazuri de Covid-19 zilnic. Sunt luate în calcul noi restricții

Ministrul Sănătăţii spune că autorităţile au o evaluare care merge până la 1.500 de cazuri de COVID-19, în condiţiile în care se redeschid restaurantele în interior, cinematografele, teatrele şi şcolile, acest lucru fiind valabil dacă regulile se respectă

Guvernul permite reluarea activității restaurantelor și a sălilor de spectacol de la 1 septembrie
Guvernul permite reluarea activității restaurantelor și a sălilor de spectacol de la 1 septembrie

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat, luni, modificarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă, astfel încât să fie permisă reluarea activității privind spectacolele de teatru, cinematografe, precum și a restaurantelor în spații închise.

Restaurantele se redeschid în interior, de la 1 septembrie. Ce condiții trebuie respectate
Restaurantele se redeschid în interior, de la 1 septembrie. Ce condiții trebuie respectate

Vești bune pentru cei care pregătesc nunți, botezuri sau aniversări în următoarea perioadă. De la 1 septembrie se dublează numărul maxim de participanți: până la 50 în interior și maximum 100 în exterior.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.